Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dascălii vor să BOICOTEZE bacalaureatul și testele naționale. Mai mult de jumătate au semnat pentru protest

Majoritatea dascălilor arădeni au semnat pentru boicotarea examenelor naționale care se vor desfășura în următoarea perioadă, fiind nemulțumiți de salarii și de negocierile de până acum avute cu Guvernul.

Dascălii vor să BOICOTEZE bacalaureatul și testele naționale. Mai mult de jumătate au semnat pentru protest
Comentează 1

Liderii Sindicatului Democratic din Învățământ din Arad spun că i-au consultat pe cei 5.500 de membri, reprezentând 95 la sută dintre salariații sistemului în județ. Astăzi au venit răspunsurile din școli, iar 60 la sută dintre salariați au semnat pentru boicotarea examenului de bacalaureat și a testelor naționale.

”Dintre cei care au semnat, avem aproximativ 2.000 de dascăli, ceea ce însemană mai mult de jumătate. Dar au semnat pentru această formă de protest și salariați din cadrul personalului auxiliar și nedidactic, care, într-o anumită măsură, puteau fi implicați în organizarea examenelor”, a declarat Dănuț Ieneșescu, președintele SDI.

Salariații din multe școli nu au răspuns dacă sunt de acord sau nu cu boicotul, astfel că mai au timp să se decidă.

”Gândind cu sufletul, având grija elevilor, mulți profesori lasă în plan secund propriile probleme și umilința la care suntem supuși prin a aștepta sa fim bugetați corespunzător, pentru ca Educația să nu mai fie cenușăreasa societății”, a mai declarat Ieneșescu.

Consultarea sindicaliștilor are loc în toată țara, nemulțumirile fiind legate de nivelul salariilor și de rezultatele negocierilor purtate până acum cu Guvernul.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite