Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Daniela Dodean Monteiro va deveni cetățean de onoare al Aradului, la propunerea primarului Bibarț

Primăria a pus la transparență un proiect de hotărâre privind  conferirea titlului de cetățean de onoare al Municipiului Arad cunoscutei jucătoare de tenis de masă Daniela Dodean-Monteiro.

Daniela Dodean Monteiro va deveni cetățean de onoare al Aradului, la propunerea primarului Bibarț
Comentează 0

În referatul de aprobare semnat de primarul Călin Bibarț se arată că titlul va fi acordat „pentru activitatea sportivă marcantă și contribuția adusă la dezvoltarea sportului arădean de mare performanță”. Asta, în condițiile în care Daniela Dodean-Monteiro este multiplă campioană națională și europeană de la cadeți până la seniori la toate probele. „Absolventă a Universității de Vest «Vasile Goldiș»-Facultatea de Educație Fizică și Sport, sportivă crescută și formată în Arad, legitimată pe tot parcursul carierei sale la Clubul Sportiv Municipiul Arad, merită cu prisosință să fie popularizată și promovată ca o valoare sportivă autentică a comunității arădene. Daniela Dodean-Monteiro, de-a lungul carierei sale sportive a avut numeroase participări la Jocurile Olimpice (două locuri cinci cu echipa), a cucerit locul întâi la Cupa Mondială junior (Pro Tour Final), deține patru medalii de bronz la Campionatele Mondiale de juniori în perioada 20042006 și este câștigătoarea a 15 open-uri de juniori și U21.  În 2012, la Campionatele Europene de tenis de masă de la Herning (Danemarca) a cucerit titlul în proba de dublu feminin, alături de Elizabeta Samara, al doilea său titlu după cel cucerit în 2009, tot la dublu feminin. Legitimată la CSM Arad, dar și la diferite echipe din străinătate, în 2014 s-a retras temporar din activitatea sportivă pentru a deveni mamă.  A obținut cinci medalii europene de argint - cu echipa, în 2010, 2011, 2013, 2015 și una la dublu feminin, în 2011, dar și una de bronz, cu echipa României, în 2008.  În 2016, Daniela Dodean Monteiro, alături de soțul său Joao Monteiro, a cucerit medalia de aur la dublu mixt la CE de la Budapesta, devenind primul cuplu de sportivi căsătoriți care și-a adjudecat titlul continental. În același an, datorită poziției în clasamentul mondial al federației internaționale de specialitate (ITTF), și-a asigurat prezența în competiția de simplu la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. După ce ITTF a comunicat calificarea României în competiția olimpică pe echipe, a  fost inclusă în team-ul reprezentativ alături de Elizabeta Samara și Bernadette Szocs. A fost a treia prezență consecutivă la o ediție a JO, după Beijing 2008 și Londra 2012. În 2019, a fost inclusă în «Samurai 2020», programul de asistență specială a sportivilor cu potențial de a obține medalii la cea de a XXXII-a ediție de vară a JO Tokyo 2020. Tot în 2019 cucerește o medalie de argint la Jocurile Europene”, se mai arată în referatul de aprobare.

„O mândrie #pentru Arad”

Fiind timp de șapte ani la rând sportiva numărul 1 a Aradului, Daniela Dodean-Monteiro, a dat dovadă, potrivit autorităților, de competență, devotament, făcând astfel onoare orașului și țării. 

„Ne bucurăm întotdeauna când avem prilejul să-i onorăm pe aceia care fac cinste Aradului. Așa a fost când am avut oportunitatea ca la întâlnirea prilejuită de Federația română de tenis de masă, prin președintele acesteia, domnul Cristinel Romanescu, să am o discuție cu proaspăta campioană europeană, arădeanca noastră, Daniela Dodean Monteiro, cea care a promovat nu doar sportul românesc peste hotare, ci și Aradul ei natal. A fost o plăcere să-i ofer un premiu și să-i spun că voi propune Consiliului Municipal să îi fie acordat titlul de «Cetățean de onoare al municipiului Arad» în semn de prețuire pentru întreaga ei carieră sportivă internă și internațională, pentru aportul adus prestigiului orașului nostru, ca un semn de apreciere a celor ce sunt o mândrie #pentruArad”, afirmă primarul Călin Bibarț.

Pentru video intrați aici: https://drive.google.com/file/d/14_Gy0J6Zse9rDmEUcsXNZf-9jhz47F-w/view?fbclid=IwAR15DD1Xg4tnKv3wtezwtsu2kUkZ11bUGUaoFJtH55DtdmnHKuQnYLicBJE

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite