Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dăncilă, la Bruxelles, despre protestatarii din 10 august: ”Au fost trimiși din afară. Erau drogați”

Se bănuiește că oamenii care au luat parte la mitingul diasporei din 10 august au fost trimiși din afară și erau drogați. Asta le-ar fi spus premierul Dăncilă, ieri, reprezentanților grupului verzilor din Parlamentul European. Dezvăluirea a fost făcută, pentru G4Media.ro, de co-președinta grupului, Ska Keller.

Dăncilă, la Bruxelles, despre protestatarii din 10 august: ”Au fost trimiși din afară. Erau drogați”
Comentează 1

La întâlnirea cu grupul verzilor, Viorica Dăncilă a explicat poziția guvernului în privința reformei sistemului judiciar și a protestelor din 10 august și a insistat că totul merge bine în România.

”A spus că se bănuiește că protestatarii au fost trimiși din afară și că erau drogați. Potrivit premierului, doamna Kovesi a fost demisă de președinte. Nu împărtășim această viziune. Ne-am exprimat îngrijorările în ce privește reforma sistemului judiciar, care ar putea încetini lupta anti-corupție dar și în legătură cu violențele poliției împotriva protestatarilor pașnici. Din punctul nostru de vedere, evoluțiile din România sunt periculoase deoarece ar putea face foarte dificilă sancționarea actelor de corupție”, a explicat Ska Keller.

Aceasta a mai spus că i-au transmis premierului român că mizează pe o investigație independentă și că protestatarii trebuie ascultați.

Grupul verzilor și-a exprimat îngrijorarea și cu privire la referendumul pe tema familiei, ”deoarece are potențial de a diviza societatea și de a introduce discriminare”. Viorica Dăncilă nu ar fi comentat, însă, pe acest subiect.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite