Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Vasile Mihale: Președintele Iohannis oferă PSD muniție pentru suspendare

Președintele Iohannis oferă muniție PSD pentru suspendare. Agitatorii din aparatul de propagandă al PSD s-au pus în mișcare. Dăncilă îl sfidează, Dragnea îl amenință, Firea îl somează. În eșalonul doi se vorbește deja de suspendare, iar a doua ieșire  publică a președintelui, în care a cerut ,, imperios'' demisia premierului Dăncilă, oferă muniție pentru a deschide aceasă procedură care va maximiza haosul de pe scena politică. 

Dan Vasile Mihale: Președintele Iohannis oferă PSD muniție pentru suspendare
Comentează 0

Tonul celor din PSD s-a radicalizat. Dragnea a început deja să trâmbițeze că președintele minte și că pune în pericol siguranța națională, iar doamna Gabriela Firea Pandele, cea mai vocală după ieșirea președintelui, îl somează pe acesta ,,să nu mai caute conflictul cu lumânarea''.

Lista de minciuni a președintelui, așa cum o numește Dragnea, este de fapt un inventar al ,,mărețelor'' realizări PSD-ALDE, clamate atât de mediul de afaceri, cât și de partenerii strategici. Chiar toată lumea minte? Strategie ieftină, marca PSD, care se bazează doar pe vorbe. Iată cum arată cifrele reale, așa cum se regăsesc în statisticile oficiale: 

- veniturile bugetului general consolidat au crescut în trimestrul I cu 11,5% faţă de T1 2017 – un plus în buget de 5,3 miliarde de lei. Dar cheltuielile au crescut cu 22,1%, adică cu 12,8 miliarde de lei, ceea ce a accentuat deficitul bugetar până la 4,5 miliarde lei (un miliard de euro) în primele trei luni din an;

- bugetul trebuia, potrivit programării, să colecteze în plus, din TVA, în trimestrul I, faţă de T1 2017 1,9 miliarde de lei şi a adus în plus doar 282 de milioane de lei;

- veniturile din accize reflectă cel mai bine degringolada. Colectarea de către ANAF e la 12% faţă de program.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite