Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Vasile Mihale: Ce a înțeles Dragnea din protestele de stradă?

După 15 zie de ample proteste de stradă, Dragnea concluzionează senin: Ordonanța 13 nu trebuia abrogată. Această ultimă declarație a liderului PSD spune totul despre omul-partid Liviu Dragnea. Rămâi cu gura căscată, ca la stomatolog...

Dan Vasile Mihale: Ce a înțeles Dragnea din protestele de stradă?
Comentează 0

Ce a înțeles Liviu Dragnea din protestele de stradă? Aproape nimic. Dragnea a ajuns să creadă în propriile minciuni. Pentru fostul baron local din Teleorman este mai convenabil să spună că în Piața Victoriei s-au aflat doar ''iohanniști'', ''sorosiști'' și ''corporatiști'', uitând că toți cei catalogați așa de aparatul de propagandă al PSD sunt români și alegători.

O ține una și bună că are votul a 46 la sută dintre românii care au venit la vot. Am înțeles cu toții asta, inclusiv cei 11 milioane de români care au stat acasă pe 11 decembrie 2016. Dar oare Dragnea a înțeles că voturile cu care se laudă (3,5 milioane) nu sunt voturile lui, ci voturile PSD? Nu s-a votat "Liviu Dragnea", ci "PSD". Și pentru posteritate trebuie spus că PSD a obținut doar 40 la sută din voturile celor prezenți la urne... Șase la sută din voturi au venit, ulterior, de la "alde" Tăriceanu, asistatul PSD.

Așdar, cu 46 la sută dintre voturi, adjudecate integral de Dragnea, PSD a reușit, sub bagheta liderului suprem, să fie stigmatizat de cea mai mare parte din electorat. Asta da performanță... Asta și-au dorit social-democrații? Să piardă peste 10 procente din cota de încredere în doar două luni după alegeri? Nu cred asta. Nimeni nu crede asta. Este însă evident că acesta este prețul pe care îl plătește partidul pentru votul în alb încredințat lui Dragnea.

Mânat de frica scheleților din propriul dulap, Dragnea a ajuns să facă un mare deserviciu partidului, demonstrând că este un lider imatur, care nu se ridică la înățimea înaintașilor, poate doar a lui Ponta... PSD a avut pe vremuri lideri titrați, care știau să joace corect. Liviu Dragnea merge la cacealma, ca un jucător de poker diletant. Înconjurat numai de marionete, multe dintre ele cu probleme penale, Dragnea are toate șansele să intre în istorie drept groparul PSD. 

Este nevoie de PSD pe scena politică. Este nevoie de partide de stânga, așa cum este nevoie și de partide de dreapta. Este loc și pentru naționalism și pentru orice alt curent, atâta timp cât există măsură și este respectat statul de drept.

Sursa realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite