Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Perjovschi la TEBA

 Dan Perjovschi la TEBA
Comentează 0

Duminecă seara incurabilul iconoclast Dan Perjovschi, după ce în prealabil „înnegrise” un perete întreg  al fostei fabrici cu ale sale „graffiti inteligente”, a ţinut pentru tinerii prezenţii în hala mare a Tebei, o reconfortantă (demitizantă) lecţie de istorie a artei alternative contemponane.

Debordând de inteligenţă şi umor, mereu surprinzătorul Perjovschi a proiectat pe un perete al fabricii filmul parcursului său artistic, începând din anii cenuşii ai „comunismului multilateral implementat” şi până astăzi, când artistul român a ajuns un familiar al celor mai exclusiviste galerii şi muzee ale lumii. Cred că urmărindu-l tolănit pe un nor, Eugen Ionescu se răsuceşte de satisfacţie când îi gustă zeflemeaua desenelor în care ironizează idolii consumismului în marile metropole contemporane.

În încheierea întâlnirii, pentru care CitiZenit merită toate felicitările, Dan Perjovschi a răspuns (cu francheţea cunoscută din Revista 22), la toate întrebările asistenţei, reuşind într-un final să contureze un desen coerent al tendinţelor artistice alternative, independente ce se manifestă azi pe mapamond.

Vasile Zărăndan 

 

Galerie foto (70)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite