Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dacopatul Dan Puric s-a dat în stambă la Arad, gâdilând orgoliul românilor naivi

Dacopatul Dan Puric s-a dat în stambă la Arad, gâdilând orgoliul românilor naivi
Comentează 17

Atunci când te afli pe ultimul loc la tine în clasă și vine un pișicher și insinuează că, de fapt, nu din cauză că ești tu hoț, leneș, mincinos, incult și dezordonat te (re)găsești în coada clasamentului, ci pentru că profesorii și colegii deopotrivă, cu toții au conspirat și complotează împotriva ta, ei bine, atunci îl iei pe acel șmecher frățește pe după umeri și îl țuci recunoscător pe frunte, exclamând: ECCE HOMO! Iată omul care, în sfârșit, te-a înțeles! Căci nu e oare infinit mai reconfortant să dăm vina pe alții pentru nerealizările noaste? De la multinaționalele, care ne sug sângele economiei (varianta pentru mase), până la reptilienii ce ne vampirizează energetic (varianta pentru elite). 

Si cine e de vină dacă până la această oră românii nu au luat un premiu Nobel pentru literatură, dacă nu Illuminati? Și ne facem a uita faptul că în anul 1957, când suedezii intenționau să-i dea premiul poetului și filozofului Lucian Blaga, arădeanul Mihai Beniuc (absolvent al Colegiului ”Moise Nicoară”), a publicat un roman (”Pe muchie de cuțit”), unde îl discredita și ridiculiza pe marele poet iar guvernul român a protestat la Stockholm să nu i se atribuie lui Blaga Nobelul !!!

Și cine e de vină dacă acum, la 100 de ani de la Marea Unire, nu avem o autostradă, care să unească România, dacă nu Clubul Bilderberg? La fel cum azi avem telecomunicații performante, cu internet foarte rapid, datorat companiilor Vodafone și Orange, am putea avea și autostrăzi împânzind toată  țara, dacă ar fi fost construite exclusiv de firme străine (cu dreptul de a le exploata ele o perioadă de timp). Dar atunci unde ar mai fi fost PARANDĂRĂTUL?

Și cine e de vină  dacă nici măcar o universitate românească nu se regăsește în TOP 500, dacă nu masoneria, ce promovează doar universități americane și englezești? O fi având această stare de lucruri legături subterane și cu ”genunche” sau ”pamblică”?

Ascultându-l  aseară pe Dan Puric niște tineri arădeni inocenți poate auzeau pentru prima oară cât de mult datorează civilizația umană românilor, cât de viteji, de drepți, de culți și de inteligenți suntem noi !!! Și atunci nu se năștea firesc în mintea lor întrebarea: - Bine, dar în acest caz de ce suntem ultimii în clasamentele Uniunii Europene ???

Iată de ce acest soi de discurs, apologetic și paranoic totodată, este extrem de toxic pentru tineri ! Căci lor, în primul rând, li se inoculează ideea superiorității nejustificate a noastre, a românilor și a unei pretinse conspirații (europene, occidentale, globaliste) împotriva noastră. Ceea ce este complet NEADEVĂRAT.

România a avut o EPOCĂ DE AUR,  ce a început  exact acum 100 de ani și a ținut până la cel  de-al doilea război mondial, adică perioada interbelică, când s-au format intelectualii citați și paracitați de Dan Puric aseară (Lucian Blaga, C-tin Noica, Romulus Vulcănescu, Mircea Eliade, Emil Cioran, Eugen Ionescu, George Emil Palade, etc.), deoarece țara a trăit atunci in NORMALITATE, o normalitate în care funcționa criteriul MERITOCRAȚIEI, ce le-a dat posibilitatea unor tineri, proveniți din medii sociale diferite, să se afirme într-un climat de concurență ONESTĂ. Iar faptul că recunoașterea valorii lor a venit apoi mai ales din străinătate se datorează instaurării între timp a comunismului în România și unde nu a mai funcționat criteriul MERITOCRAȚIEI, ci cel al loialității față de partid (vă sună cumva cunoscut?!), pe când în Occident acest criteriu a funcționat (și funcționează) neîntrerupt.

Însă criteriile pe care le promovează Dan Puric, un cocktail Molotov în care sunt amestecate dacopatia, ortodoxismul slavofil fundamentalist și noua dreaptă românească, totul prezentat în stilul inconfundabil al postului de televiziune Antena 3, sunt în ultimă instanță ANTIPATRIOTICE și, dacă, Doamne ferește, ar fi urmate, ar duce la o Românie izolaționistă (și cui ar folosi această izolare, tavarisci Dughin?), care ar semăna ciudat de mult cu Ungaria lui Viktor Orban !

 

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (55)


Scrie un comentariu

trimite