Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Cuvinte jucăușe” cu ecou peste hotare

“Cuvinte jucăușe” cu ecou peste hotare
Comentează 0

Concursul Județean Cuvinte Jucăușe organizat de Palatul Copiilor Arad și-a desemnat recent câștigătorii. Competiția, coordonată profesorii Mihaela Andrei, Blîndu Diana și Manuela Codrean, a reunit peste 300 de participanți din țară și străinătate, dintre care în jur de 100 au fost cu participare directă.  

Poezie, teatru și bucurie

Au încântat juriul actorii și păpușarii de la Palat  alături de Alice în Țara Minunilor, cârtița de pe apă, broscoiul ce a facut-o lată după ce a dat de  lipiciul din Epoca de Piatră cât și jurnaliștii cu poeziile amuzante, create special pentru concurs. O mare bucurie au adus-o participanții din Republica Moldova și Ucraina printr-o participare numeroasă la această competiție. “Din Ucraina s-au primit lucrări din raioanele Hliboca și Hotin ale regiunii Cernăuți și din raionul Izmail al regiunii Odessa. Din Republica Moldova s-au primit lucrări din raioanele Florești, Bălți, Orhei, Fălești, Anenii Noi, Edineț, Sîngerei, Ialoveni și din 10 școli din Chișinău”, a spus prof.Viorel Dolha, preşedintele Asociaţiei Generale a Învăţătorilor din România, membru al juriului

Numeroși participanți

La competiția, care s-a desfășurat pe trei secțiuni (creație literară/jurnalism, interpretare și teatru de animație)  au participat atât concurenți din Arad  cât și din Brașov, București, Comănești, Curtea de Argeș, Dâmbovița, Iacobini, Marghita, Prahova, Secaș, Sălaj, Timiș, Neamț și Cluj. Spectacolul de poezie a fost prezentat de Anja Pantea, elevă la Cercul de Jurnalistică, iar la buna organizare au contribuit atât voluntari de la Cercul de Educatie pentru Cetățenie Democratică cât și elevi de la Jurnalistică. Organizatorii mulțumesc profesorilor de la Palat, membrilor juriului dar și colaboratorilor pentru implicarea în acest concurs.

Liana Nica

 

Galerie foto (1)


Scrie un comentariu

trimite