Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur puternic în Japonia. Un tsunami cu înălţimea de 1,4 metri a lovit coasta

Un cutremur puternic cu magnitudinea de 6,9 s-a înregistrat, marţi dimineaţă (5:59 a.m - ora locală), în apropierea coastei de est a Japoniei, în zona prefecturii Fukushima. Agenția de Meteorologie a Japoniei a emis o alertă de tsunami. Postul public de televiziune nipon, NHK World, a transmis live imagini de pe coasta de nord-est.

Cutremur puternic în Japonia. Un tsunami cu înălţimea de 1,4 metri a lovit coasta
Comentează 0

Un prim tsunami a lovit zona de coastă, imediat după miezul nopții (ora României), cu valuri de aproximativ 60 de centimetri înălțime, în zona portului Onahoma.

Ulterior, un tsunami cu înălţimea de 1,4 metri a lovit coasta în zona portului Sendai, din prefectura Miyagi, a anunţat un purtător de cuvânt al Agenţiei Meteorologice Japoneze, citat de NHK. De asemenea, două persoane au fost rănite uşor. 

Magnitudinea cutremurului a fost revizuită la 6,9. Inițial a fost anunțat că a avut magnitudinea 7,3.

O celulă de criză a fost înfiinţată de guvern, iar operatorii centralelor nucleare au declarat că analizează datele din instalaţiile lor. La postul naţional de televiziune NHK, ei au subliniat că nu s-a observat deocamdată nicio anomalie şi că oricum toate centralele nucleare din regiune sunt oprite.

În martie 2011, Japonia a fost zguduită de un seism de 9 pe Richter, urmat de un tsunami devastator. Atunci au murit peste 15.800 de oameni, iar centrala nucleară Fukushima a fost puternic afectată. Mii de persoane au fost evacuate din cauza contaminării radioactive.

Avertizarea de tsunami a fost ridicată la aproximativ 4 ore de la producerea seismului.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite