Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur puternic în Filipine: Cel puțin 25 de răniți. Mai multe clădiri, afectate

Un cutremur cu magnitudinea 5,8 s-a produs sâmbătă dimineaţă în nordul insulei Mindanao din Arhipelagul Filipinez, a anunţat Serviciul de Prospectare Geologică al Statelor Unite (USGS), citat de Reuters.

Cutremur puternic în Filipine: Cel puțin 25 de răniți. Mai multe clădiri, afectate
Comentează 0

25 de persoane au fost rănite şi mai multe case, biserici şi alte clădiri au fost avariate în urma seismului, relatează AFP

Cutremurul produs la ora locală 4:42 (20:42 GMT, vineri), la o adâncime de 11,8 kilometri, a fost urmat de şapte replici cu o intensitate mai mică, potrivit biroului de seismologie din Filipine.

Angajaţii poliţiei din oraşul Madrid din Mindanao, situat foarte aproape de epicentru, s-au ascuns sub birouri pentru a se proteja de cioburile şi obiectele de mobilier care au căzut în timpul seismului, a declarat pentru AFP şeful poliţiei locotenent Wilson Uanite. "Am văzut oameni ieşind în fugă din case. Mai mulţi locuitori au înregistrat pagube minore, cum ar fi pereţi crăpaţi", a declarat el.

Şi pereţii spitalului din Madrid s-au crăpat, iar pacienţii au fost evacuaţi, a adăugat Uanite.

Acoperişul unei parcări din Madrid s-a prăbuşit, iar în oraşele învecinate mai multe locuinţe, biserici catolice, un hotel, o sală de gimnastică, un pod şi o piaţă au fost avariate, se arată într-un raport al apărării civile din regiune.

Angajaţii serviciilor de intervenţii de urgenţă au anunţat că 25 de persoane din regiune au fost rănite.

Filipinele sunt un arhipelag situat pe aşa-numitul Cerc de Foc al Pacificului, zona foarte activă din punct de vedere seismic şi vulcanic.

Sursa: agerpres.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite