Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur devastator în Chile. Seismul a avut 8.3 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!

Cel puţin cinci persoane şi-au pierdut viaţa şi câteva zeci au fost rănite în urma unui cutremur cu magnitudinea de 8,3 pe Richter, care a zguduit centrul statului Chile. Peste un milion de persoane sunt evacuate din mai multe zone, iar autorităţile au emis alerte de tsunami.

Cutremur devastator în Chile. Seismul a avut 8.3 grade pe scara Richter. Alertă de tsunami!
Comentează 0

Epicentrul seismului care s-a produs la ora locală 7.54 s-a situat la aproximativ 232 de kilometri nord-vest de capitala ţării, Santiago. Mai multe replici ale cutremurului s-au simţit în minutele care au urmat. Într-un discurs televizat, preşedintele ţării a anunţat că şcolile vor fi închise în urma seismului şi că autorităţile evaluează încă pagubele produse.

Cutremurul a fost simţit în Buenos Aires, dar şi în alte oraşe din Argentina. Aici, câteva clădiri au fost evacuate, dar nu au fost raportate victime.

Alerte de valuri tsunami au fost emise pentru ţărmuri de pe continentul american, de pe cel african, insule din Pacific, chiar şi pentru Noua Zeelandă. Valuri de până la patru metri înălţime lovesc coasta oraşului chilian Coquimbo, scrie mediafax.ro.

Statul chilian s-a confruntat şi în februarie 2010 cu un seism devastator, cu o magnitudine de 8,8 pe Richter. Atunci, peste 500 de persoane şi-au pierdut viaţa.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite