Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Curățenia de primăvară la Pecica

Administrația locală pecicană a finalizat recent curățenia de primăvară pe raza orașului și a satelor aparținătoare. La fel ca orice gospodar, autoritățile au pus accentul pe întreținerea și înfrumusețarea spațiilor verzi.

Angajații noului Serviciu de Gospodărire Comunală al orașului, înființat în urma modificărilor legislative, au început la mijlocul lunii martie toaletarea arborilor ornamentali de pe domeniul public, pe principalele străzi și în vecinătatea drumurilor intens circulate.

 Curățenia de primăvară la Pecica
Comentează 0

Muncitorii coordonați de viceprimarul Miodrag Stanoiov și directorul Serviciului de Gospodărire Comunală, Mariana Luculescu, au luat, pe rând, zonele din oraș și din satele aparținătoare.

Pe strada 2 a fost reluată și întreținerea spațiului verde dintre trotuare, pista pentru biciclete și drum.

A fost pus în funcțiune și autogrederul pentru a nivela străzile, prima zonă în care s-a intervenit a fost noul cartier de la intrarea în oraș dinspre Arad, urmând să se treacă la pietruirea mai multor trasee circulate.

În satul aparținător Turnu, pe lângă toaletarea arborilor, angajații au împrăștiat pietriș la intersecția drumul județean 709J Pecica – Turnu cu străzile adiacente, pentru a facilita accesul până la finalizarea lucrărilor de modernizare a drumului. În paralel, timp de o lună, s-a desfășurat și campania de colectare a crengilor de pe toate străzile. „Datorită volumului mare de crengi, în primele săptămâni am avut decalaje în colectare, dar s-a ajuns, chiar de mai multe ori, pe toate străzile din Pecica și din satele aparținătoare și am adunat o cantitate foarte mare de deșeuri vegetale”, a explicat Miodrag Stanoiov, viceprimarul orașului Pecica.

Ca în fiecare an înaintea sărbătorilor pascale, angajații au văruit pomii și stâlpii din centrul orașului.

Pe lângă operațiunile specifice sezonului, pe strada 314 s-a lucrat și la coborârea branșamentelor la rețeaua de apă, în colaborare cu Compania de Apă.

 

 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite