Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să vă împachetați hainele când vă mutați

Cum să vă împachetați hainele când vă mutați
Comentează 0

Una dintre cele mai mari dureri ale mutatului este de a afla cum să mutați toate acele haine din dulapurile și sertarele dvs. dintr-un loc în altul.

Principalele probleme ale mutatului hainelor sunt, desigur, cum să vă împachetați hainele fără a le mototoli, cum să vă asigurați că rămân curate și cum să vă păstrați hainele organizate atunci când vă deplasați. Acest lucru ar putea fi o complicație suficient de mare pentru ca unii oameni să-i determine să ia în considerare să lase pe altcineva să facă asta pentru ei.

Dar există modalități de a vă împacheta propriile haine, dacă sunteți dispuși să depuneți efortul. Iată câteva sfaturi și trucuri care vă vor ajuta să vă asigurați că ambalarea hainelor dvs. merge cât mai ușor posibil în timpul mutării.

A. Alegeți ce haine să luați cu voi

Dacă doriți să cunoașteți secretul despre cum să vă păstrați hainele organizate atunci când vă deplasați, pur și simplu sortați-vă hainele în mod corespunzător înainte de ziua cea mare. Acest lucru vă poate economisi timp, bani și vă poate împiedica să vă scoateți părul atunci când vine vorba de despachetare și de a descoperi că nu știți unde este un anumit articol vestimentar.

Cum sortați îmbrăcămintea?

1. Nu împachetați haine de care nu aveți nevoie

Mai întâi, scăpați de următoarele elemente:

  • Îmbrăcăminte de care nu veți avea nevoie dacă vă mutați într-un climat diferit sau de la țară în oraș (și invers).

  • Haine care nu sunt la modă.
  • Haine care nu vă mai încap pe dvs. sau pe copiii dvs.
  • Haine uzate sau rupte.
  • Haine care nu se potrivesc stilului dvs. și pe care nu le purtați niciodată.

Ce faceți cu acest exces?

  • Vindeți-l la o consignație, online sau la magazinele vintage.
  • Donați-l în scopuri caritabile dacă pare încă purtabil.
  • Aruncați-l, mai ales dacă hainele sunt rupte sau deteriorate. (Este posibil să doriți să păstrați unele dintre aceste haine pentru moment, totuși, dacă le folosiți pentru a înfășura alte articole în timpul mutării.)

2. Alegeți-vă haine de purtat în timpul mutatului

Puneți deoparte ceea ce veți purta în ziua în care vă deplasați în trusa personală pentru ziua de mutat. Aceste haine trebuie să fie confortabile și să țină cont de vreme. Aveți la îndemână haine pentru când vremea se schimbă în mod neașteptat, de exemplu, dacă începe să plouă.

De asemenea, pune deoparte niște prosoape, lenjerie și pijamale pentru duș și odihnă în noua dvs. casă în prima noapte. S-ar putea să treacă o zi sau două pentru ca lucrurile dvs. să fie mutate efectiv, așa că aveți la dispoziție și un schimb suplimentar de haine.

B. Grupați-vă hainele pentru mutat

Acest lucru vă va ajuta ca ambalarea să meargă fără probleme și veți putea găsi haine specifice de care aveți nevoie după mutare. De asemenea, vă va ajuta să știți cum să vă împachetați hainele fără ca acestea să se mototolească. Dacă aceasta este prea multă muncă, puteți sări peste toate acestea și să împachetați așa cum ați face-o, dacă vă grăbiți.

Asigurați-vă că sortați articolele după:

  • Material. Țesăturile naturale și de bumbac și unele rochii elegante se pot  încreți și este posibil să trebuiască să le călcați după mutare. Dacă nu doriți să se încrețească, așezați-le pe umerase și puneți o husă de îmbrăcăminte deasupra. Între timp, hainele din lână ocupă mai mult spațiu și pot avea nevoie de câteva cutii suplimentare. Hainele din poliester și sintetice pot fi umplute în cutii fără probleme, deoarece nu se încrețesc ușor. Îndoiți-le așa cum ați face cu orice alte haine și așezați-le una peste cealaltă.
  • Sezon. Acest lucru vă va ajuta să găsiți și să despachetați toate hainele de care ați putea avea nevoie imediat și vă va ajuta să ignorați despachetarea hainelor de vară atunci când ninge afară.
  • Mărimea. Articolele mici pot intra într-o singură cutie, iar hainele mai lungi sunt ambalate cel mai bine împreună. Asigurați-vă că etichetați cu atenție articolele dacă le amestecați și le potriviți într-o cutie.
  • Nevoie. Dacă doriți să găsiți haine confortabile imediat, dacă le veți împacheta separat de îmbrăcămintea mai formală, de care nu veți avea nevoie imediat, acest lucru vă va ajuta să le găsiți cu ușurință. Puteți începe să faceți acest lucru bine înainte de a vă muta pentru a economisi timp și probleme.

C. Împachetați-vă hainele

Există câteva trucuri pe care le puteți folosi pentru a vă împacheta hainele fără cute și pentru a le menține organizate atunci când vă mutați:

1. Nu goliți comoda - mutați-o așa cum este

Dacă aveți articole mai ușoare în comodă, cum ar fi șosete și lenjerie intimă, s-ar putea să le puteți muta fără a le goli. Verificați mai întâi la compania de mutare pe care o utilizați, pentru a vă asigura că este în regulă să mutați comoda cu conținut în ea. O idee, dacă puteți muta comoda cu obiecte în ea, este să puneți cearșafuri, prosoape și pijamale curate în fiecare sertar, astfel încât să știți unde sunt când ajungeți la noua dvs. casă.

A muta comoda așa cum este este de obicei o strategie bună dacă vă deplasați doar în același oraș. Asigurați-vă că fixați comoda cu folie de plastic.

2. Agățați-vă hainele în cutii de garderobă

Acestea sunt cutii înalte care au un suport suspendat deasupra și sunt excelente pentru a vă asigura că hainele nu se încrețesc și sunt protejate de murdărie și praf. De asemenea, sunt ușor de folosit: scoateți pur și simplu haine agățate din dulap și le atârnați de tija metalică din cutie.

Acesta este singurul mod de a vă asigura că hainele nu se încrețesc în timpul transportului. Costă mai mult, dar dacă nu doriți să călcați sau să curățați uscat totul, aceasta este soluția pe care o recomandăm.


Scrie un comentariu

trimite