Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să scapi de cearcăne

Cum să scapi de cearcăne
Comentează 3

Cearcănele sunt semne clare ale oboselii și pot fi cauzate de mai mulți factori precum lipsa somnului, stresul sau o alimentație necorespunzătoare. Pe lângă utilizarea cremelor special concepute pentru această problemă există și câteva moduri naturale în care poți scăpa de aceste pete negre fără a apela la diferite soluții din comerț. În acest material, vom explora aceste soluții naturale, conform informațiilor prezentate pe Lifestyleup.net.

Pentru a scăpa de cearcăne, puteți încerca următoarele remedii naturale:

Dimineața și seara, puteți aplica o compresă rece pe ochi timp de aproximativ 10 minute. Pentru a încerca această metodă de reducere a cearcănelor, puteți utiliza o mască pe care să o păstrați în frigider. Este cea mai simplă modalitate de a aplica o compresă rece.

Castraveții sunt foarte utili în reducerea cearcănelor, deoarece au proprietăți de iluminare a pielii. Pentru a beneficia de aceste proprietăți, tăiați două felii groase de castraveți și puneți-le la frigider timp de 30 de minute. Apoi, așezați feliile de castravete pe ochi și lăsați-le să acționeze timp de 10 minute. După utilizare, clătiți zona ochilor cu apă călduță. Dacă nu aveți rezultate cu feliile de castravete, puteți amesteca sucul de castravete și sucul de lămâie în părți egale. Aplicați acest amestec pe cearcăne cu ajutorul unor bureți de bumbac. Lăsați să acționeze timp de 15 minute și apoi clătiți cu apă caldă.

Roșiile conțin licopen, o substanță benefică pentru sănătatea cardiovasculară și pentru piele. Pentru a beneficia de aceste proprietăți, amestecați suc de roșii și suc de lămâie în cantități egale, apoi aplicați amestecul pe zona afectată folosind un burete demachiant sau un tampon de vată. Lăsați să acționeze timp de 10 minute și apoi clătiți cu apă călduță.

Ceaiul verde are proprietăți antiinflamatorii și antioxidante, fiind util în calmarea capilarelor din zona ochilor. Pentru a trata cearcănele cu ceai rece, înmuiați pliculețele de ceai în apă curată, apoi puneți-le la frigider timp de 30 de minute. Aplicați pliculețele pe ochi și lăsați-le să acționeze aproximativ 10 minute. Pentru rezultate optime, repetați acest proces dimineața și seara.

Cartofii sunt o sursă surprinzătoare de vitamina C, care contribuie la sănătatea și tinerețea pielii. Pentru a trata cearcănele cu cartofi, radeți un cartof și extrageți sucul din el. Înmuiati dischete demachiante de bumbac în sucul de cartof și așezați-le pe ochi timp de 10 minute. La final, clătiți cu apă caldă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite