Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să păstrezi răcoare în casă fără aer condiţionat: idei uşor de pus în aplicare

Cum să păstrezi răcoare în casă fără aer condiţionat: idei uşor de pus în aplicare
Comentează 0

Vara este anotimpul temperaturilor record şi al soarelui puternic. Nu mai este o noutate faptul că verile sunt din ce în ce mai călduroase, iar în anumite zile temperatura de afară depăşeşte cu mult pragul de confort.

Pentru a păstra o temperatură plăcută în casă, aerul condiţionat este o super opţiune. Din păcate, acesta nu reprezintă o soluţie pentru absolut toată lumea, din varii motive. Indiferent care ar fi acestea, este important să ştii că există soluţii pentru a trece cu bine peste vara călduroasă, chiar şi fără aer condiţionat.

Descoperă idei uşor de pus în aplicare pentru a păstra răcoare în casă fără aer condiţionat, dar şi pentru a face faţă cu brio căldurii:

Rolete pentru geam şi draperii

O metodă foarte bună de a păstra răcoarea în casă este să nu laşi lumina puternică a soarelui să pătrundă în încăperi. De aceea, pe timpul verii, roletele pentru geam şi draperiile opace sunt alageri minunate pentru casa ta. Acestea vor bloca lumina puternică ce vine de afară şi vor face că temperatura din casa să devină mai plăcută.

Dacă îţi doreşti o variantă modernă de a bloca lumina soarelui, atunci roletele pentru geam sunt o super alegere. Acestea au un look minimalist, se instalează uşor şi au preţuri prietenoase. Bineînţeles, roletele pentru geam nu reprezintă singura opţiune.

Mai poţi alege draperii opace. Pentru a pune draperii într-o cameră vei avea nevoie întâi de un rejansa, o galerie sau orice alt fel de sistem de prindere. De cele mai multe ori, sistemul de prindere se montează în perete. Mai apoi, va mai trebui să achiziţionezi draperiile şi accesorii pentru a prinde draperiile de sistemul de prindere. Vestea bună este că poţi găsi o mulţime de sisteme de prindere şi modele de draperii la preţuri avantajoase, în special online sau în magazinele de profil.

Este foarte important să alegi draperii opace, care să blocheze eficient lumina de afară. Acestea vor fi utile atât pentru un somn odihnitor, cât şi pentru a te ajuta să păstrezi răcoare în casă pe timpul verii.

Răcitoare şi ventilatoare pentru cameră

Dacă nu ai posibilitatea de a instala un aparat de aer condiţionat, asta nu înseamnă că nu poţi folosi alte aparate care să te ajute să răcoreşti casă. Răcitoarele sunt o super opţiune dacă îţi doreşti o experienţă cât mai apropiată de cea oferită de aerul condiţionat. Acestea funcţionează cu ajutorul apei sau cuburilor de gheaţă. Mai exact, emana vapori de aer rece, care te vor ajuta să te răcoreşti.

În afară de răcitorul pentru cameră, mai poţi alege şi un ventilator. Acestea sunt foarte utile pentru a-ţi spori confortul în zilele călduroase.

Foloseşte mai rar electrocasnicele care emana căldură

Dacă ai ocazia să foloseşti mai rar cuptorul, plita, friteuza cu aer cald sau orice alt aparat ce emană căldură, atunci este important să faci acest lucru. Cu siguranţă ştii cât de cald se face în bucătărie atunci când găteşti la cuptor sau la plită. Ei bine, atunci când este deja foarte cald în casă, acest lucru este ultimul de care ai nevoie.

Dacă găteşti des, poţi alege să faci asta dimineaţă devreme sau seara târziu, atunci când nu mai este atât de cald afară.

Hidratează-te corespunzător

Pentru că organismul tău să facă faţă corespunzător căldurii excesive, ai nevoie de hidratare corespunzătoare. Atunci când te hidratezi corect, corpului tău îi va fi mai uşor să se adapteze la temperaturi ridicate. Asigură-te că bei suficientă apă şi nu te gândi că aceasta trebuie neapărat să fie rece ca gheaţa. Este important să bei apa la o temperatură confortabilă pentru tine, însă aceasta nu trebuie să fie exagerat de rece sau exagerat de caldă.

Pentru a-ţi spori confortul pe timpul verii fără un aparat de aer condiţionat poţi folosi aparate de mici dimensiuni, precum răcitoarele sau ventilatoarele. De asemenea, este o idee bună să foloseşti draperii, jaluzele sau rolete geam comandate de pe Emag pentru a împiedica lumina puternică şi căldura să pătrundă în casă.


Scrie un comentariu

trimite