Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să îți detoxifici ficatul

Cum să îți detoxifici ficatul
Comentează 0

Ficatul este unul dintre cele mai importante organe și are rolul de a te menține sănătoasă. Vezi cum îl poți detoxifica în 9 zile după metoda Holford!

Eliminarea toxinelor din organism este foarte importantă pentru sănătatea ta și are numeroase beneficii. Îți crește nivelul de energie, îți întărește sistemul imunitar, reduce balonarea, te scapă de cearcăne și ajută la scăderea în greutate.

Ca să înțelegi mai bine de ce ai nevoie de detoxificarea ficatului, trebuie să știi că 80% dintre funcțiile acestui organ presupun eliminarea substanțelor toxice din organism. Ficatul are, de asemenea, rolul de a te scăpa de excesul de hormoni, echilibrează nivelul de zahăr din sânge și menține colesterolul în limite normale. Când nu funcționează bine, apar coșurile, oboseala, nevoia de a mânca dulce, greață, balonare și alergii.

Dacă vrei să îți cureți ficatul de toxine, trebuie să renunți la produsele din grâu, lapte, cafea, alcool și grăsimi nesănătoase – precum cele care se găsesc în alimente prăjite sau fast-foo.

Ce să mănânci ca să îți cureți ficatul

Dacă vrei să scapi de toxine, ține o cură de nouă zile, recomandată de nutriționistul Patrick Holford. Pe lângă alimente, ai voie să bei zilnic câte un suc proaspăt din fructe sau un smoothie, apă cât poți de multă și multe ceaiuri.

Sursa: unica.ro

Sursa foto: Shutterstock.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite