Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să găsești cuptorul potrivit pentru bucătăria ta

Cum să găsești cuptorul potrivit pentru bucătăria ta
Comentează 0

Cuptorul este aparatul pe care îl utilizezi pentru a coace rețetele preferate și pentru a face masa perfectă pentru familie și prieteni. Cu toate acestea, poate fi dificil să iei o decizie în privința cuptorului perfect: să fie pe gaz, să fie cuptor electric? Să fie separat sau să vină la pachet cu plita?

Există o mulțime de considerații atunci când alegi un cuptor, inclusiv: prețul, dimensiunea, tipul, culoarea și aspectul. Alegerea cuptorului potrivit poate face o mare diferență în succesul pe termen lung al rețetelor preparate.

Iată câteva lucruri la care să te gândești atunci când alegi un cuptor de bucătărie pentru nevoile tale:

Dimensiune: Desigur, dimensiunea cuptorului pe care o alegi va depinde în mare măsură de cât spațiu ai la dispoziție în bucătărie. Majoritatea cuptoarelor au o lățime de 60 de centimetri, deci gândește-te la dimensiunea care ar funcționa cel mai bine pentru designul bucătăriei tale. Uită-te și la spațiul interior al cavității cuptorului, precum și la măsurătorile exterioare, pentru a te asigura că îți vor încăpea tigăile și recipientele de copt.

Cuptor separat sau aragaz cu cuptor: Va trebui să decizi dacă vrei să instalezi un cuptor separat sau dacă vrei o unitate de gătit care combină cuptorul și aragazul. Cuptoarele simple ocupă, de obicei, mai puțin spațiu decât aragazurile gamă, așa că ține cont de acest lucru atunci când alegi dimensiunea. În funcție de amplasarea lor, cuptoarele separate sunt adesea mai convenabile pentru introducerea și scoaterea alimentelor, deoarece este posibil să nu fie nevoie să te apleci la fel de mult. În plus, având un blat de bucătărie separat vei avea spațiul de jos pentru dulapuri.

Cuptor dublu sau simplu? Dacă alegi un cuptor separat, vei avea opțiunea de a instala cuptoare duble. Ce este un cuptor dublu? Este vorba pur și simplu de două cuptoare separate care au căldură independentă și comenzi care îți permit să gătești feluri de mâncare diferite la temperaturi diferite, atunci când este necesar. Desigur, cuptoarele duble vor ocupa niște spațiu în plus, așa că reține acest lucru. Principalul beneficiu al cuptoarelor duble este că poți coace sau fierbe feluri de mâncare separate la diferite temperaturi simultan. Un alt beneficiu este spațiul de gătit suplimentar pe care îl câștigi. Ambele avantaje pot fi deosebit de utile dacă ai o familie numeroasă sau dacă gătești adesea pentru un număr mare de oameni. Ia în considerare cât de mult gătești și cât de des ai nevoie de fapt de două cuptoare pentru a decide dacă cheltuiala suplimentară a cuptoarelor duble ar merita.

Gaz sau electric? Dacă faci lucrări de renovare sau de remodelare, gândește-te la combustibilul pe care îl folosești în prezent și dacă este opțională instalarea unei conducte de gaz. Cuptoarele separate sunt, în general, electrice, dar aragazurile sunt disponibile atât în modelele electrice, cât și pe gaz. Studiile arată că un cuptor electric este de obicei mai puțin costisitor la cumpărare, iar cuptoarele cu gaz sunt de obicei mai puțin costisitor de operat.

Curățenie? Unii oameni se bucură să aibă un cuptor electric care se curăță singur, pentru a-i scăpa de o povară. Cu toate acestea, renunțarea la funcția de autocurățare poate economisi niște bani. Totuși, un cuptor electric cu autocurățare are adesea mai multă izolație și tinde să mențină căldura mai bine, ceea ce poate economisi costurile cu energia, contribuind potențial la compensarea cheltuielilor suplimentare.


Scrie un comentariu

trimite