Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să folosiți o motocoasă ca un profesionist

Există câteva secrete simple pentru a profita la maximum de o motocoasă Ruris. Acestea vă vor ajuta să reduceți la minimum scalparea, cicatrizarea și mărunțirea gazonului. Aflați ce știu peisagiștii și folosiți acest aparat de tuns ca un profesionist.

Comentează 0

În timp ce motocoasele cu ax curbat pot fi cea mai bună unealtă pentru unii utilizatori, noi considerăm că o motocoasă Ruris cu ax drept este mult mai ușor de controlat și mult mai eficientă. În plus, o puteți trece pe sub lucruri precum arbuști și copaci mici mai ușor decât cu o unealtă curbată.

Direcția de rotire

Cel mai mare lucru cu care vedem că oamenii se luptă atunci când folosesc o motocoasă Ruris este direcția de rotire.

La fel cum un ferăstrău circular trebuie să ejecteze rumegușul pe măsură ce lucrează, o motocoasă trebuie să ejecteze resturile din calea sa de tăiere. Dacă motocoasa dumneavoastră se rotește în sens invers acelor de ceasornic, acesta ejectează materialul din partea stângă a uneltei și taie cel mai bine cu partea dreaptă. Așadar, dacă vă deplasați de-a lungul unei alei, borduri sau garduri joase, păstrați partea dreaptă a corpului mai aproape de lucrare, ceea ce va poziționa capul uneltei astfel încât să poată tăia și ejecta în stânga.

Dacă mergeți în direcția opusă, veți ejecta materialul în calea de tăiere, iar acesta nu va avea unde să se ducă. Se adună de-a lungul liniei de tăiere, împotmolește mașina de tuns și face ca scalparea (tăierea prea mult din firele de iarbă) să fie inevitabilă.

Tehnici de tăiere

Pare că tăierea uniformă a ierbii ar trebui să fie simplă - trebuie doar să plutiți motocoasa Ruris deasupra ierbii, iar corzile care se rotesc o vor tăia la lungime. Dar aceasta nu este cea mai bună abordare și, de fapt, va duce la o scalpare serioasă.

Pentru a transforma o unealtă indisciplinată într-o mașină de precizie care oferă tăierea pe care o doriți, trebuie să vă bazați pe câteva tehnici importante. Înainte de a începe cu ele, este util să înțelegeți un lucru: capetele coardei sunt acolo unde se află puterea de tăiere. Cu cât acestea se mișcă mai repede și mai liber, cu atât mai ușoară este viața gazonului.

Tratați marginile gazonului în două moduri: prin conicizare sau prin tăierea marginilor. De-a lungul unei borduri, a unui zid de sprijin, a unui gard sau a unui copac, ne place să conicizăm. Acest lucru înseamnă că ținem motocoasa Ruris astfel încât firul să lovească iarba la un unghi ușor.

Problema dacă nu se conturează sau dacă se ține motocoasa Ruris astfel încât șnurul să fie paralel cu solul este că întregul diametru al corzii trebuie să taie o fâșie întreagă de iarbă. Un semn revelator că o persoană nu a conicizat este un canal de iarbă pe care mașina de tuns l-a tăiat în mod clar mai scurt decât iarba cosită. Pe de altă parte, atunci când orientați vârfurile corzii spre obiectul pe care îl tăiați, tăiați mai puțină iarbă și lăsați o margine strânsă și conică și, de asemenea, îmbinați marginea cu înălțimea ierbii cosite pentru un aspect curat.

În cazul în care suprafețele sunt în esență paralele - de exemplu, între iarbă și aleea de acces, ne place să tăiem marginile. Întoarcem motocoasa Ruris astfel încât firul să fie vertical. Apoi plimbăm unealta în calea de tăiere, astfel încât să poată ejecta materialul acolo unde tocmai am tăiat.

Așteptați-vă să ridicați pământ, pietre și alte resturi făcând acest lucru. În curțile care nu au mai fost tăiate înainte, nu încercați să tăiați o margine clară dintr-o dată. În schimb, veți tăia mai mult gazon în fiecare săptămână, până când veți „strecura" marginea pe care o doriți. După aceea, întreținerea acesteia este floare la ureche.

Când vă confruntați cu un obstacol pe lângă care nu puteți merge cu ușurință sau când lucrați în iarba înaltă, ar trebui să încercați să cosiți. Acest lucru înseamnă să aduceți unealta în și în afara lucrului într-o mișcare de U puțin adâncă. Suprapunerea foarfecelor uniformizează tăietura.


Scrie un comentariu

trimite