Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să curățați mașina de spălat vase fără efort pas cu pas

Cum să curățați mașina de spălat vase fără efort pas cu pas
Comentează 0

Mașina de spălat vase îți lasă farfuriile, oalele și tacâmurile curate lună, dar și ea, la rândul său, are nevoie să fie curățată. Dacă vă este lene să curățați acest aparat, cu aceste trucuri vă veți scuti de prea mare efort.

Te scutește de spălarea a o mie și una de ustensile și farfurii de fiecare dată când gătești și mănânci, te scutește de multă muncă când rămâi fără vase curate în dulap, dar uiți de asta și, din când în când, mașina de spălat vase are nevoie și de de o revizie. Pentru că nu, oricât curăță totul pentru tine, nu se curăță singură.

Acest aparat are, de asemenea, nevoie să îi curățați interiorul din când în când, astfel încât să funcționeze întotdeauna ca în ziua în care ați cumpărat-o.

Resturile de alimente, grăsimi, calcar și impurități o murdăresc în timp și pot chiar degaja mirosuri neplăcut. Prin urmare, dacă nu o supuneți unei întrețineri adecvate, nu veți obține rezultate bune sau nu îi veți prelungi durata de viață utilă.

Cum să curățați mașina de spălat vase fără efort pas cu pas

Dacă doriți să curățați mașina de spălat vase fără efort, urmați acești pași:

1. Filtrul

Filtrul pentru mașina de spălat vase este locul în care se acumulează cea mai mare murdărie, așa că ar trebui să-l verificați o dată pe lună.

Acesta este situat în zona inferioară a cuvei interioare a mașinii de spălat vase și, pentru a-l scoate, apucați partea superioară a filtrului, rotiți ușor și trageți în sus.

După ce l-ați îndepărtat, continuați să-l curățați cu un amestec de apă și săpun pe care îl veți freca cu o perie. După aceasta, clătiți cu apă și puneți-l la loc.

Dacă doriți o curățare mai amănunțită, puteți adăuga puțin bicarbonat de sodiu sau lăsați-l să se înmoaie timp de aproximativ 30 de minute în apă fierbinte înainte de spălare.

Unii oameni preferă să-l pună în oțet pentru a îndepărta calcarul.

2. Tăvile

Probabil că a trebuit să scoateți tava inferioară pentru a ajunge la filtru. Profitați de ocazie și pentru a scoate cea superioară și a le curăța cu o cârpă umedă.

Curățați șinele în cazul în care resturi de mâncare au ajuns la ele, astfel încât tăvile să poată rula mai ușor.

3. Închidera etanșă a ușii

Un alt loc unde resturile alimentare tind să ajungă, de asemenea, este sistemul etanș de închidere a ușii. Mai mult, mucegaiul se poate forma din umezeală și poate genera mirosuri neplăcute.

Treceți peste cauciuc cu o cârpă umedă și uscați-l cu șervețele de bucătărie. Dacă doriți să ajungeți în toate cotloanele, puteți folosi o pensulă.

4. Compartimentul pentru detergent

Ca și în cazul mașinii de spălat rufe, dozatorul în care sunt introduși detergentul pentru mașina de spălat vase și agentul de clătire se pot murdări și reziduurile produsului se pot acumula dacă nu au fost bine dizolvate.

Pentru a-l curăța, trebuie doar să-l clătiți bine sub apă.

5. Conducte interne

O dată la 1 sau 2 luni este recomandabil să verificați conductele interne ale mașinii de spălat vase. Pentru a le curăța, cel mai important lucru este că mașina de spălat vase să fie goală.

Puteți cumpăra un anumit produs pentru a face acest lucru, care va veni cu instrucțiuni de la producător pentru utilizarea acestuia sau utilizați oțet alb.

Programați un ciclu lung de spălare la temperatura maximă și după ce au trecut 10 până la 15 minute, întrerupeți ciclul deschizând ușa și turnați un pahar de oțet în masina de spalat vase. Activați din nou spălarea și așteptați până când se termină.

Întreținere zilnică

De fiecare dată când spălarea este terminată, este important să lăsați ușa aparatului deschisă până când iese toată umezeala din interior. Astfel evitați formarea de mucegai menționată mai sus.

Dacă este sau nu necesar să clătiți vasele înainte la chiuvetă, răspunsul este nu, deoarece va împiedica detergentul să se lipească și să-și facă treaba. Asta nu înseamnă că nu trebuie să îndepărtați toate resturile de alimente pentru a evita depunerile și mirosurile neplăcute.


Scrie un comentariu

trimite