Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegi mașina de spălat ideală pentru casa ta?

Comentează 0

În zilele noastre, piața oferă publicului un număr mare de produse. Care opțiune este mai convenabilă? Pentru a face acest lucru, cel mai bine este să aveți informațiile corecte despre fiecare aparat sau alt obiect pe care doriți să îl cumpărați. De asemenea, este important să știi de ce tip de aparat ai nevoie cu adevărat și care se va potrivi perfect, fie în bucătăria ta, fie în locul ales de tine în casă. 

O mașină de spălat bună vă va ușura viața într-un aspect foarte important: economisirea timpului. De aceea, e important să găsiți una care să se potrivească nevoilor dumneavoastră, atunci când faceți o astfel de achiziție. 

Găsirea unei mașini de spălat la preț avantajos poate fi sau nu ușoară, în funcție de modul în care vă ocupați de acest lucru. După cum știm, există multe magazine de electrocasnice. Înainte de a vă aruncați în primul care vă iese în cale, este bine să faceți un mic studiu de piață. Pentru aceasta, o idee bună este să profitați de internet. Mai multe platforme și site-uri vă stau la dispoziție pentru a compara prețurile și mărcile. 

Ca un al doilea sfat, este vital să știți ce tip de mașină de spălat căutați. Una automată nu este același lucru cu una semiautomaăt. O mașină de spălat simplă nu este același lucru cu o mașină de spălat cu uscător. De asemenea, va trebui să vedeți care dintre ele se potrivește mai bine în spațiul vostru fizic: să fie una cu încărcare frontală sau una cu încărcare verticală? 

Masina de spalat Miele Emag oferta zilei 

În cazul în care optați pentru o mașină de spălat cu uscător de mici dimensiuni, trebuie să știți că aceasta va consuma mai multă energie decât aparatul tradițional. Cu toate acestea, merită. Activitatea nu va fi întreruptă în timpul centrifugării rufelor, așa cum se întâmplă în cazul mașinilor de spălat convenționale. Pe lângă faptul că va scoate cât mai multă apă din haine, acest aparat modern vă asigură că aveți rufe uscate independent de vreme, deoarece nu va trebui să vă faceți griji cu privire la agățarea hainelor pe balcon sau în interior. 

Mașinile de spălat cu uscător vă vor permite să economisiți spațiu, deoarece același aparat îndeplinește funcția de spălare și uscare, lăsând hainele gata de utilizare și valorificându-le la maximum. Nu numai că vă economisește timp prin scurtarea procesului de curățare, dar, în funcție de tipul de aparat, vă poate economisi și timpul de călcat, deoarece unele dintre aceste mașini fac ca hainele să iasă mai puțin șifonate. 

Un astfel de aparat electrocasnic gen masina de spalat Samsung cu uscator, este convenabil, deoarece este multifuncțional, astfel încât puteți uita de el și lăsați mașina să facă treaba. Puteți chiar să programați mașina și să vă spălați și uscați hainele la momentul dorit. În cazul în care ieșiți la plimbare și brusc începe să plouă, nu trebuie să vă faceți griji pentru hainele care erau deja curate, dar acum sunt ude: versatilitatea acestor mașini vă permite să alegeți opțiunea de a le spăla și usca separat. 

Ce a existat înainte de mașina de spălat? 

Mașinile de spălat fac viața mai ușoară pentru mulți oameni, dar v-ați întrebat vreodată cum era viața fără ele? Indiferent dacă știți sau nu ce se întâmpla pe atunci, povestea este totuși interesantă: o sarcină grea și laborioasă le aștepta pe spălătoresele care se adunau la unul dintre râurile din apropiere și își mențineau moralul cântând în timp ce efectuau munca istovitoare. Ca să nu mai vorbim de perioadele de iarnă, când munca era și mai obositoare. 

În secolul al XIX-lea, toată lumea dorea să evite spălarea hainelor din cauza uzurii fizice pe care o provoca. Acesta este motivul pentru care purtau atât de mult parfum, evitând mirosurile neplăcute și suportând hainele murdare. Clasele superioare își puteau permite să plătească pentru spălarea lor prin intermediul muncitorilor spălătoriilor specializate, care constituiau o mișcare socială în țările în care puteau fi făcuți vizibili. Toate acestea au luat sfârșit în primul sfert al secolului al XX-lea și a încetat să mai fie o profesie de masă, deși poate exista și astăzi în unele părți ale lumii. 

Aspectul mașinii de spălat 

Avansul tehnologiei a adus un salt calitativ în modul în care se făceau lucrurile, facilitând viața de zi cu zi a cetățeanului de rând. În ceea ce privește întreținerea adecvată a hainelor, la începutul secolului al XIX-lea a apărut o invenție numită mașină de spălat rufe. Acest echipament avea un tambur în care se introduceau apa și detergentul (o invenție crucială care nu a existat dintotdeauna).  

Cu toate acestea, mașina de spălat electrică a venit să revoluționeze și mai mult panorama. A început să fie comercializată în Statele Unite în 1908. În 1938, compania Upton Machine Company, fondată de americanii Louis și Emory Upton și Lowell Brasfor, a brevetat primul model care agita apa și hainele cu ajutorul unui motor. 

Următorul pas important a fost mașina de spălat automată. Da, visul de a depozita lucrurile de spălat într-un singur loc și de a le scoate apoi curate a devenit realitate. Primul model al acestui aparat a fost patentat de un producător german în 1958. Acest aparat a adus cu el o inovație: pe lângă curățarea hainelor, le și stoarce. 

Toate aceste progrese au fost însoțite de o creștere a veniturilor clasei de mijloc din țările industrializate. În prezent, prețurile mașinilor de spălat sunt accesibile, mai ales având în vedere sistemul de rate. Din acest motiv, tot mai multe grupuri familiale aleg să acorde prioritate altor sarcini care necesită întreaga lor concentrare, delegând sarcinile manuale către mașinile care aduc atât de multe beneficii. 


Scrie un comentariu

trimite