Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum poate deschide CCR poarta spre grațierea lui Dragnea&Co.

Pentru liderii PSD, ziua de azi e una extrem de importantă. Curtea Constituțională decide dacă protocoalele de colaborare încheiate între SRI şi Parchetul General au încălcat sau nu Constituţia. Dacă răspunsul va fi afirmativ, asta ar însemna o portiță deschisă către amnistie și grațiere, iar Liviu Dragnea ar avea din nou un cazier curat, spun unii specialiști în drept.

Cum poate deschide CCR poarta spre grațierea lui Dragnea&Co.
Comentează 0

Sesizarea depusă la CCR a fost semnată de Florin Iordache, unul dintre oamenii fideli lui Dragnea.

Potrivit unor surse politice, juriştii PSD cred că vor avea câştig de cauză şi, pe baza deciziei CCR, Guvernul ar putea adopta ordonanţa de amnistie şi graţiere, la pachet cu ordonanţa pentru modificarea Codurilor penale.

Surse din conducerea PSD susţin că temuta ordonanţă nu va conţine cuvintele amnistie şi graţiere, ci e pregătită o variantă care să „repare nedreptăţile din Justiţie“. Practic, o astfel de măsură ar anula condamnarea de trei ani şi jumătate cu executare primită de Liviu Dragnea în primă instanţă şi, în plus, l-ar lăsa pe liderul PSD şi cu cazierul curat.

Eventuala ordonanţă l-ar salva şi pe Darius Vâlcov, unul dintre sfetnicii liderului PSD, condamnat în primă instanţă la nu mai puţin de 8 ani de închisoare pentru corupţie.

Sursa

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite