Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum îi scoate PSD-ul cu japca pe doljeni la mega-mitingul de la Craiova

Peste 40.000 de social democrați din județul Dolj sunt așteptați la mitingul de precampanie care va avea loc vineri, la Craiova, toți ce prezenți urmând să se îmbrace în alb, după cum a anunțat liderul PSD Dolj și candidat la europarlamentare, Claudiu Manda.

Cum îi scoate PSD-ul cu japca pe doljeni la mega-mitingul de la Craiova
Comentează 1

Liviu Dragnea este așteptat și el vineri la Craiova la mitingul de lansare a candidaților PSD pentru alegerile europarlamentare.

PSD a lansat o mega-operațiune de strângere de oameni pentru miting, în tot județul Dolj: fiecare consilier local al partidului are normă de 10 oameni pe care trebuie să-i aducă vineri la Primăria Craiovei. Transportul se face pe banii consilierului, spun surse Realitatea.net, altfel omul își va pierde locul cald după alegeri.

În plus, toți primarii din localitățile doljene au misiunea să-i șantajeze cu prezența la miting pe toți cei care primesc ajutoare sociale, altfel asistații social își vor pierde beneficiile. 

După cum spun mesaje venite pe adresa Martor Ocular, PSD a transmis bugetarilor din Craiova să vină cu încă 5 persoane la mitingul de vineri organizat in Craiova.

Claudiu Manda a declarat joi că municipiul Craiova dă startul acțiunilor de o asemenea amploare și că evenimente de acest fel vor mai fi organizate și în alte orașe din țară.

Legat de organizarea mitingului din Bănie, anunțat pentru vineri la ora 16.00, Manda a spus că celor 40.000 de participanți le vor fi prezentați candidații pentru alegerile europarlamentare. Liviu Dragnea, președinte PSD, va fi și el prezent la Craiova.

În funcție de discursuri și de numărul persoanelor care vor dori să vorbească, evenimentul va dura „o oră, o oră și ceva”, a mai spus Manda. Scena va fi amplasată chiar în centrul urbei, între Primăria Craiova și Universitatea din Craiova, potrivit realitateadecraiova.net. 

„Sunt multe organizații județene care doresc să organizeze un astfel de miting. Cel de la Craiova este primul. O să fie foarte mulți candidați la europarlamentare pe care îi vom prezenta. Toți vom fi îmbrăcați în alb. Am văzut la mitingul celor de la PNL că spuneau că vor câștiga și Oltenia. Acum , o să vadă și craiovenii și doljenii, că în comparație cu cei 2.500 de participanți la mitingul PNL, din toată Oltenia la ei, la noi o să fie, doar din Dolj, 40.000 de oameni. Avem confirmări de la colegii din teritoriu și de aceea ne așteptăm la acest număr de persoane. Estimăm că va dura o oră, o oră și un pic, în funcție de cei care vor lua cuvântul și vor adresa mesajele noastre colegilor din județul Dolj. Nu este o luptă cu PNL, mai ales că în județul Dolj lumea știe ce au făcut sau mai degrabă ce nu au făcut aceștia, când au fost la guvernare”, a declarat Manda.

Mișcări de trupe de la PNL la PSD

Mai mulţi primari din Dolj, de la ALDE şi PNL, vor susţine PSD-ul la alegerile europarlamentare din luna mai, aceştia fiind prezenţi, joi, într-o conferinţă de presă alături de preşedintele social-democraţilor doljeni, senatorul Claudiu Manda.

Preşedintele PNL Dolj, Ştefan Stoica, a solicitat ulterior prefectului de Dolj să constate încetarea mandatelor celor opt primari liberali care au decis să susțină candidații PSD la alegerile europarlamentare.

Într-un comunicat de presă trimis joi seara, la ora 23.00, Stoica face acuzații la adresa social democraților, menționând că „PSD Dolj fură iar! Mandatele primarilor traseiști trebuie să înceteze imediat!”

Totodată, liderul PNL Dolj, acuză faptul că PSD face presiuni după ce ar fi aflat rezultatele diferitelor sondaje de opinie, informează Realitatea de Craiova.

“Aflându-se în picaj în toate sondajele de opinie, PSD recurge la mijloacele nedemocratice cu care ne-a obișnuit.Prin fraudarea încrederii cetățenilor, Claudiu Manda, șeful și vătaful PSD Dolj, a anunțat achiziționarea a 14 primari (8 PNL, 5 UNPR, 1 ALDE). Obișnuiți să fure tot, pesediștii se laudă că primarii au sărit în barca lor prin aderarea la partidul lui Dragnea. Manda forțează mâna primarilor racolați să pună presiune pe cetățenii din comunele pe care le conduc pentru a vota PSD la alegerile europarlamentare. Prin metode de tip comunist, primarii sunt obligați să înșele voința electoratului prin migrarea la tabăra condamnatului penal Liviu Dragnea”, a spus preşedintele PNL Dolj.

PNL Dolj, mai spune Stoica, cere prefectului de Dolj să constate încetarea mandatelor primarilor.

„În urma deciziei adoptate în Biroul Politic Județean, întrunit joi, 11.04.2019, PNL Dolj solicită prefectului să constate încetarea de drept a mandatelor primarilor care au trecut la o altă formațiune politică, renunțând la apartenența partidului din partea căruia au fost aleși. Există în acest sens probe foto-video, comunicate de presă și declarații privind înscrierea în PSD, fapt care arată încălcarea legii. Prin adresa pe care PNL o depune la Instituția Prefectului Județului Dolj se solicită încetarea mandatelor următorilor primari: Cîrstianu Marius Daniel – comuna Radovan (PNL), Tuță Marius Cristian – comuna Bucovăț (ALDE), Giurcă Eugen – comuna Sălcuța (PNL), Minea Marius Leonard – comuna Piscu Vechi (UNPR), Antonie Marius Cristian – comuna Daneți (PNL ), Ilie Dodocioiu – comuna Malu Mare (UNPR), Stan Traian Vasile – comuna Teslui (PNL), Cârciumaru Constantin – comuna Coțofenii din Față (UNPR), Dinulescu Marius –comuna Catane (PNL), Dumitru Marius Cosmin – comuna Șimnicu de Sus (UNPR), Neacșu Florea – comuna Gighera (PNL), Dan Victor Marian – comuna Secu (UNPR), Catană Florel –comuna Galicea Mare (PNL) si Popa Gheorghe – comuna Mischii (PNL).Avem încrederea că doljenii vor sancționa prin votul la alegerile europarlamentare din 26 mai practicile nedemocratice ale organizației bolșevice PSD Dolj”, a conchis liderul PNL Dolj.

Mitingul de anul trecut din Capitală:

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite