Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum demonstrează Turcia că Rusia minte şi i-a încălcat, din nou, spaţiul aerian

Radare atât turce, cât şi NATO au detectat un avion rus care a încălcat spaţiul aerian turc, a declarat duminică premierul turc Ahmet Davutoglu, respingând comentarii ale Moscovei potrivit cărora acuzaţiile turce reprezintă "pură propagandă".

Cum demonstrează Turcia că Rusia minte şi i-a încălcat, din nou, spaţiul aerian
Comentează 0

Ankara a anunţat sâmbătă că un avion rus de vânătoare de tip Su-34 i-a încălcat spaţiul aerian în pofida unor avertismente, un incident care a tensionat şi mai mult relaţiile deja tensionate dintre cele două ţări implicate în războiul din Siria. Însă Moscova a negat că a efectuat vreo incursiune.

"Rusia nu-şi poate acoperi încălcările spaţiului nostru aerian. Nu este posibil să ascunzi un asemenea incident, dacă are loc, sau să te comporţi ca şi cum nu ar fi avut loc o încălcare", a declarat Davutoglu pentru presă, la Ryiadh, într-o vizită în Arabia Saudită.

Un purtător de cuvânt al Ministerului rus al Apărării, generalul-maior Igor Konaşenkov, a negat sâmbătă seara că vreun avion rus a intrat în spaţiul aerian turc şi a catalogat acuzaţiile turce drept "pură propagandă".

Într-un incident similar, în noiembrie, Turcia a doborât un avion rus de război despre care a afirmat că i-a încălcat spaţiul aerian, declanşând o ruptură diplomatică în cadrul căreia Rusia i-a impus sancţiuni economice.

"Turcia nu are absolut nicio intenţie să escaladeze tensiunile cu Rusia, dar rămânem sensibili în privinţa apărării spaţiului nostru aerian", a mai declarat Davutoglu.

Sursa gandul.info

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite