Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum am fost sechestrat un sfert de ceas în magazinul PROFI din centrul Aradului

Cum am fost sechestrat un sfert de ceas în magazinul PROFI din centrul Aradului
Comentează 14

Deși se găsește la doi pași de mine, adică lângă Biserica Catolică, de acum înainte am să mă gândesc de două ori înainte de a mai pune vreodată piciorul în magazinul PROFI din centrul Aradului.

Și asta datorită întâmplării penibile prin care am fost obligat să trec în seara de Sâmbătă, 6 Mai, în incinta acestui magazin.

Intrasem, ca de obicei, cu rucsacul pe umăr (de multe ori port în rucsac un aparat foto NIKON D 5300, care costă ... un rucsac de bani, așa că evit să-l las în cutiile de la intrare), căci nicăieri în magazin nu se găsește vreo inscripție, vreo pancartă, care să te atenționeze cum că e interzis așa ceva.

Numai că astăzi, după vreo 10 minute, în timp ce îmi puneam cumpărăturile în coșul de mână, m-am pomenit în fața unui raft admonestat energic de către un tânăr bodyguard, care mă mustra de zor, revoltat de faptul că mi-am permis să ”profanez templul PROFI”, intrând înăuntru cu ranița pe umăr ... doar că vigilentului bodyguard îi scăpase amănuntul (esențial), cum că el nu fusese la intrare să-mi atragă atenția! Ba, în jurul meu, am observat mai multe doamne cu genți și poșete pe umăr.

Așa că atunci când am dat să plec, după ce achitasem cumpărăturile, zelosul body ... m-a somat să-l las să-mi percheziționeze rucsacul și, întrucât am refuzat categoric, gândindu-mă că, dacă eu, ziarist, mă las terorizat de acești paznici, atunci ce atitudine civică să mai pretind de la alți cumpărători, a blocat cu telecomanda intrarea, sechestrându-mă înăuntru și cerând telefonic întăriri la firma de care aparține: ROMANIAN SECURITI SYSTEMS!

După aproximativ un sfert de ceas, timp în care mi se părea că sunt personaj într-o nuvelă de Kafka, au ajuns în față la PROFI două mașini de la ROMANIAN SECURITI SYSTEMS, hotărâte să pună cu botul pe labe ”borfașul” și am fost abordat de către unul dintre bodyguarzii noi sosiți (O. D.), un bărbat mai matur și, se pare, mai experimentat.

Însă și acesta m-a tratat ca pe ultimul infractor, obligându-mă să-l urmez într-o altă încăpere, pentru a se asigura cu ochii lui de conținutul rucsacului meu.  Până la urmă, terorizat de ideea să nu creadă lumea că, totuși, oi fi furat eu ceva, din moment ce se mobilizaseră atâtea forțe de intervenție, m-am dus și i-am arătat ce am în rucsac, căci în jurul nostru se adunaseră mai mulți cumpărători.

Așa că pe viitor eu o să mă gândesc de două ori, inainte de a mai păși odată în magazinul PROFI.

Însă poate că până atunci se va gândi (a se citi: autosesiza) Poliția și Protecția Consumatorului cu privire la comportamentul bodyguarzilor de a sechestra cumpărători pe tărâmul magazinului PROFI din centrul Aradului!!!

 

Vasile Zărăndan

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite