Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum alegi decorațiunile din casă în funcție de cromatica din fiecare cameră?

Alegerea culorilor pentru interiorul casei tale pare a fi doar o sarcina usoara. Inainte de a incepe sa iei decizii cu privire la culoarea peretilor, a mobilierului si a decoratiunilor din apartament, afla cateva informatii despre culori si perceptia asupra interiorului si cum sa le folosesti pentru a te simti cel mai bine in propria casa. Cea mai simpla solutie care iti vine in minte este sa-ti urmezi propriul gust. Da, simtul tau al esteticii este cel mai important atunci cand amenajezi propria locuinta.

Cum alegi decorațiunile din casă în funcție de cromatica din fiecare cameră?
Comentează 0

Cum sa combini culorile – regulile de baza ale potrivirii culorilor

Daca doresti sa stii exact cum sa combini culorile pentru un set de decoratiuni casa, cauta roata de culori online. Datorita acesteia, iti va fi mult mai usor sa alegi culorile pentru interior.

Si daca vrei sa le aranjezi monocromatic, in nuanta ta preferata, de exemplu verde? Cel mai bine este sa combini culoarea verde cu luminozitate si saturatie diferita. In acest fel, vei evita monotonia. 

De asemenea, poti combina culorile care sunt una langa alta pe roata. Ele sunt numite analoge (inrudite). Apoi creeaza un aranjament folosind portocaliu, galben si rosu.

O alta optiune este sa folosesti culori situate opus pe roata( complementare).Astfel de combinatii par surprinzatoare la inceput, dar cand vei pune aceste culori impreuna vei vedea ca se imbina frumos. 

Daca simti bine culorile, incearca sa iti alegi decoratiuni casa dintr-o paleta de culori creand o triada de culori. Acest lucru implica combinarea a trei culori care sunt echidistante una de cealalta. Procedand astfel, poti crea un interior care te va seduce. 

Cm sa combini culorile decoratiunilor – combinatii dovedite

Atunci cand creezi combinatii de culori, gandeste-te la ceea ce doresti sa obtii in interiorul casei tale. Culorile ii pot schimba perceptia. Cele deschise o vor face sa para mai spatioasa, iar cele mai inchise o vor reduce optic. Compozitiile de culoare pot, de asemenea, raci sau incalzi o camera. 

Imagineaza-ti o camera in alb, albastru cu o nota de gri - intr-un astfel de interior va fi „cool”. Acum incearca sa adaugi o decoratiune galbena sau portocalie. Ce zici de rosu? Cu siguranta vei avea impresia ca soarele straluceste in afara ferestrei. 

Gandeste-te cu atentie la ideile tale despre cum sa combini culorile. Cand amenajezi interiorul, incearca sa utilizezi decoratiuni, mobilier si pereti in combinatii de culori dovedite. Cand alegi un decor pentru mai multi ani, este mai bine sa nu iti asumi prea mult risc.


Scrie un comentariu

trimite