Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De ce are baxul de bere tocmai șase sticle? Explicația este uimitoare

Multi dintre noi cumparam baxuri de bere cu sase doze, insa putini stiu de ce “cartonul” nu are sapte cutii. Sau cinci. Sau 10. Iar povestea este uimitoare si are aproape un secol vechime.

De ce are baxul de bere tocmai șase sticle? Explicația este uimitoare
Comentează 0

Totul inceput in Jacksonville, la sfarsitul anilor '30, acolo unde exista o fabrica de bere si unde s-a „nascut” baxul cu sase doze. Insa putini stiu cum s-a ajuns la acest lucru. Unii au spus, mai in gluma, mai in serios, ca baxul de bere a fost facut doar cu sase cutii pentru ca gospodinele sa-l poata transporta mai usor acasa, sau pentru ca cei care cumpara sa nu se stimta stanjeniti in fata vanzatorului daca „cartonul” avea mai multe beri. Explicatia este insa cu totul alta!

La scurt timp dupa inceperea celui de-Al Doilea Razboi Mondial, majoritatea productiei de aluminiu, material din care erau confectionate cutiile de bere, a fost folosita pe front, iar Jax Brewery, cel care le inventase, nu a mai putut suporta costurile, asa ca s-a renuntat la acest ambalaj.

Solutia: producatorul a facut 100.000 de saculete pe care a scris „Jax Beer”. Acestea aveau sase sticle ”six sack” transformate in prezent in „six pack”. Mai mult, in SUA 12 sticle inseamna o duzina, iar 6 jumatate, ultimul numar fiind cel al cutiilor de bere aflate intr-un bax. 

Sursa cancan.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite