Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

A găsit în apele mării o sticlă de bere veche de 120 de ani. Ce era înăuntru i-a ŞOCAT pe toţi

O sticlă de bere aproape la fel de veche ca și Canada a fost descoperită în golful Halifax (estul țării). Ce era înăuntru i-a mirat pe toţi.

A găsit în apele mării o sticlă de bere veche de 120 de ani. Ce era înăuntru i-a ŞOCAT pe toţi
Comentează 0

Sticla era sigiliată şi conţinea chiar bere. Şocul a mers mai departe deoarece băutură putea fi încă băută, a anunțat un cercetător care a gustat conținutul. Sticla aparținând braseriei 'Alexander Keith', aproape plină, a fost recuperată de scafandri în adâncul Atlanticului, conform Agerpres.

"Pentru a determina vechimea sticlei am făcut teste asupra structurii sale și ne-am bzat pe înscrierile de pe dop", a declarat pentru AFP profesorul Andrew MacIntosh, care a condus cercetările la universitatea Dalhousie din Halifax.

Testele au indicat că pH lichidului era încă scăzut și conține alcool care nu este toxic, a declarat el. "Berea nu era bună la gust dar este o oportunitate care se prezintă o dată în viață", a spus MacIntosh, care este specialist în fermentație și care a gustat din băutură.

"Avea gust de sulf. Și se simțea un miros de ars și un iz de lemn de butoi. Pe cerul gurii, rămânea un gust de mentă ce putea proveni de la azot dar și un gust sărat și puțin amărui", a precizat specialistul.

Sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite