Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ESCU în oglindă la Cinema ARTA

Cu ESCU în oglindă la Cinema ARTA
Comentează 0

Eseul cinematografic „Jurnalul  familiei-escu”, regizat de către Șerban GeorgESCU și prezentat publicului cinefil arădean în seara de vineri la Cinema ARTA, încearcă o radiografie a ”specificului românesc”, atât cât s-a putut acest specific manifesta în cei 45 de ani de comunism, cât și după aceea, în ”democrația originală” ce-a urmat.

Demersul regizoral este centrat pe evoluția în timp și spațiu a unei familii românești, căci ”familia este celula societății”, nu-i așa(?), după cum părintește ne învăța ideologia comunistă. Iar faptul că unii dintre noi, românii, percepeam această CELULĂ ca pe o închisoare (întinsă la nivelul întregii țări), asta este deja o altă poveste, ce ține de specificul (mentalitatea?!) fiecărui individ.

Un documentar amuzant, ce merită a fi vizionat, pentru amintirile ce ni le împrospătează și chiar și pentru comentariile (uneori de-a dreptul inspirate) lui Stelian Tănase, Theodor Paleologu, Vintilă Mihăilescu, Sorin Ioniță, Ioana Pârvulescu și chiar incorigibilei feministe Mihaela Miroiu asupra subiectului.

 

Sara N. Dan

Galerie foto (29)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite