Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cu ce probleme pleacă la drum Cabinetul Grindeanu. Scandalurile în care au fost implicaţi miniştrii Coaliţiei PSD-ALDE

Liviu Dragnea a prezentat marţi lista miniştrilor care vor face parte din Guvernul Grindeanu. Mulţi dintre ei sunt noi, alţii sunt figuri mai vechi şi cunoscute ale scenei politice. Însă sunt puţini cei de pe liste de numele cărora să nu fie legat cel puţin un scandal public.

Cu ce probleme pleacă la drum Cabinetul Grindeanu. Scandalurile în care au fost implicaţi miniştrii Coaliţiei PSD-ALDE
Comentează 0

Sevil Shhaideh, ministrul Dezvoltării Regionale

A fost refuzată de preşedinte pentru funcţia de prim-ministru, în schimb a fost pusă pe poziţia de vicepremier şi ministru al Dezvoltării (unde preşedintele nu mai are niciun cuvânt de spus).

Una dintre diferenţele dintre funcţia de viceprim-ministru şi cea de prim-ministru este că premierul este membru "titular" în CSAT, în vreme ce nici vicepremierul, nici ministrul Dezvoltării nu fac parte din această structură. Sevil Shhaideh a mai fost ministru al Dezvoltării în Cabinetul Victor Ponta.

Daniel Constantin, ministrul Mediului

Daniel Constantin şi-a început cariera politică în Partidul Conservator şi ulterior a ajuns ministrul Agriculturii în Guvernul USL. El îşi datorează nu numai cariera politică, ci şi bunăstarea, lui Dan Voiculescu: din declaraţiile sale de avere reiese că îi datorează 295.000 de euro lui Dan Voiculescu.

Împrumutul a fost contractat în două tranşe, în 2006 (100.000 de euro) şi 2007 (195.000 de euro), şi trebuie returnat, potrivit declaraţiei de avere în termen de zece ani: 2016, respectiv 2017. Din ultima declaraţie de avere completată (iunie 2016), reiese că datoriile nu sunt plătite.

Carmen Dan, ministrul de Interne

Despre Carmen Dan, propusă pentru Ministerul de Interne, nu se cunoaşte aproape nimic, în afară de faptul că aproape întreaga ei carieră s-a desfăşurat în judeţul Teleorman, în umbra lui Liviu Dragnea.

Citeste mai mult pe romaniatv.net


Scrie un comentariu

trimite