Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Criza din Siria. SUA mută navele în Marea Mediterana, Rusia în contact direct cu șefii NATO

Omenirea este în pragul unui război de proporţii! Statele Unite şi Rusia se pregătesc pentru o confruntare militară directă, în Siria, iar unii experţi nu exclud ca acesta să fie fitilul unui al treilea război mondial. Preşedintele american Donald Trump a anunțat Moscova să se pregătească pentru tirurile de rachete care vor porni către Siria! Totul, drept represalii pentru un atac chimic al regimului Bashar al-Assad, despre care Rusia susţine că ar fi o înscenare.

Criza din Siria. SUA mută navele în Marea Mediterana, Rusia în contact direct cu șefii NATO
Comentează 1

Un puternic grup naval al SUA, în frunte cu un portavion, se îndreaptă spre Siria.

6.500 de militari au plecat miercuri, din Norfolk spre estul Mării Mediterane, ca parte din grupul de atac US Truman. Decizia vine în contextul creșterii tensiunilor din regiune, ca urmare a presupusului atac cu arme chimice din orășelul sirian Douma, situat în enclava Ghouta de Est.

Rusia, în contact cu șefii NATO

Rusia se află în contact direct cu şefii Statului Major General al Armatei SUA şi desfăşoară consultări cu NATO prin intermediul Turciei în privinţa gestionării conflictului din Siria, a declarat Vladimir Şamanov, şeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat, relatează site-ul agenţiei Tass.

"Este în desfăşurare un dialog direct cu liderii Statului Major General al Armatei SUA. Prin aliaţii noştri, omologii turci, comunicările sunt verificate cu NATO. Indiferent cât de emoţionante şi ameninţătoare ar fi putut fi declaraţiile domnului [Donald] Trump, răspunsul din partea premierului britanic Theresa May şi a preşedintelui francez Emmanuel Macron arată că nu există unitate şi că măsurile adoptate au dus la aceste rezultate", a spus Şamanov într-un interviu pentru televiziunea Rossiya 1.

Şeful Comisiei de Apărare din Duma de Stat, camera inferioară a Parlamentului Federaţiei Ruse, a mai precizat că ţara sa nu este alarmată de informaţiile privind posibile atacuri ale SUA în Siria.

Vladimir Şamanov a făcut un apel către populaţia rusă să nu se alarmeze în privinţa situaţiei actuale, adăugând că responsabilii militari, diplomatici şi politici ai Rusiei colaborează non-stop.

Citeste mai mult pe realitatea.net


Scrie un comentariu

trimite