Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cristian Sălășan (PNL): „Solicit public Primăriei Orașului Lipova  ca banii proveniți din rectificarea bugetară să fie folosiți pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere”

Cristian Sălășan, consilier județean PNL, solicită Primăriei Orașului Lipova să aloce banii necesari pentru colectarea și depozitarea în condiții corecte a deșeurilor din oraș.

Cristian Sălășan (PNL): „Solicit public Primăriei Orașului Lipova  ca banii proveniți din rectificarea bugetară să fie folosiți pentru colectarea și transportul deșeurilor menajere”
Comentează 2

Cristian Sălășan susține că, în conformitate cu articolul 2.1 din Hotărârea nr. 6 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență. „Primăria Lipova este obligată să ia toate măsurile care se impun în vederea evitării unor situații care să afecteze starea de sănătate a populației și poluarea excesivă a mediului, fără să afecteze proiectul”. (Masterplanul de gestionare a deșeurilor la nivelul județului Arad).

Primăria orașului Lipova se plânge că nu are bani pentru rezolvarea situației. Acum însă, la rectificarea bugetară, Lipova primește 778 de mii lei, iar Primăria are obligația să folosească banii pentru ca deșeurile să nu mai reprezinte o amenințare la adresa locuitorilor. După estimările mele, 400-500 de tone de deșeuri sunt depozitate în condiții improprii în fosta unitate militară, chiar lângă școala primară, unde copiii vor începe cursurile peste trei săptămâni. Îi cer public primăriei orașului Lipova să înceteze să se mai plângă că nu există soluții, pentru că soluții există și sunt chiar la îndemna sa. Acum există și banii care trebuie folosiți cu prioritate pentru ca deșeurile să nu mai reprezinte o amenințare la adresa sănătății copiilor noștri, a declarat Cristian Sălășan.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite