Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

La UTA Arad, azi, se potriveste perfect zicala: "Nicio faptă buna nu ramane nepedepsita".

La UTA Arad, azi, se potriveste perfect zicala:
Comentează 1

Noi, Tomoiaga Mihai si Laza Ovidiu in calitate de sponsori ai echipei UTA ARAD, ne trezim mediatizatisi chiar insultati in presa si in mediul ON LINE datorita faptului ca am incercat sa avem initiativa de a media (si nu de a intermedia) acest conflict intre grupul investitorilor, care reclama ca doresc sa achizitioneze si sa finanteze clubul UTA si actuala conducere a clubului UTA pe care aceștia o acuza ca nu vor sa le vanda/predea conducerea clubului. 

 

Aceasta propunere  a fost făcută vineri, 29/07, intr-oconvorbire telefonică legată de business cu unul din membrii acestui grup de investitori - Marius Grada,fata de care ne-am aratat disponibilitatea de a organiza o intalnire cu membrii grupului UTA NextGen. Scopul întîlmirii era de a intelege care este  problema /scurtcircuitul pentru care nu se reuseste preluareaclubului UTA . Din câte cunoaștem, s-a contractat de catre club o casa de avocatura respectabila in Arad, mandatata sa gasească o solutie legală de achizitie/preluare a CLUBULUI UTA de catre orice potential investitor. 

 

Raspunsul grupului, la propunerea noastră, a venit a doua zi , sambata 30/07, dar nu ca o solicitare la un dialog , ci cu articole in presa si acuzatii la adresa subsemnaților. 

 

 Apreciem că această modalitate de abordare nu este etică, respectiv sa raspunzi unei  invitatii venite de la 2 sponsori locali aradeni (dintre primii trei sponsori ai UTA din punct de vedere al valorii contractelor de sponsorizare din acest sezon)  cu articole in presa si denigrari la adresa noastră, apărute in mediul ON LINE.

 ​

Considerăm incorecte aceste acuze publice  aduse subsemnaților, doar pentru ca sustinem financiar, prin contracte de sponsorizare acest club. Este total nejustificată aducerea acestor acuze publice, fara a fi verificate în prealabil, de a face afirmații despre noi si implicarea noastra la UTA, motiv pentru care daca aceste atacuri vor continua luam in calcul retragerea noastra si încetarea oricarei forme de sustinere/asociere cu CLUBUL UTA.

 

Subsemnații nu am initiat o actiune cu scopul de a bloca achizitia clubului UTA de catre grupul investitorilor UTA NextGen, din contra, i-am invitat la o discutie in care sa gasim solutii prin care se poate termina acest scandal care nu ajuta deloc acest club, scandal care contribuie pe deplin la crearea unei atmosfere tensionate, de instabilitate, care nu are cum sa aduca performanta sportiva.

 

De asemenea, precizăm că am fost și suntem alături de club ca sponsori, am adus și aducem contribuții financiare la bunul mers al clubului, fără a avea niciodată pretenții sau a urmări alte interese financiare sau de altă natură.

 

Sub acest aspect, precizăm că nu corespund realității afirmațiile potrivit cărora am avea intenția de a prelua sub orice formă spațiul de publicitate precum și zona VIP. 

 

 Acest club a reusit sa reintre in prima liga dupa 17 ani de fotbal de divizia D-B, perioada in care UTA a reusitcu sprijinul suporterilor / autoritatilor locale/sponsorilor sa ajunga sa ne reprezinte cu cinste in prima liga, in primul sezon dupa revenirea in liga 1:  2019-2020 a reusit cea mai buna clasare a clubului din ultimii 47 de ani de existenta, urmatorul sezon 2021-2022, echipa UTA a incantat deseori prin jocurile bune ale echipei contra unor adversari cu bugete duble sau chiar mai mari si cu pretentii la castigareacampionatului, reusind sa termine campionatul pe un rezonabil loc 10.

 

Considerăm ca toti iubitorii de fotbal aradean, fie ca sunt politicieni, suporteri, membrii din galerie, oameni de afaceri, presa ar trebui sa renunte la orgolii, dispute, scandal si sa vina la CLUB sa ajute echipa, fiecare cu ce poate dar cu actiuni/fapte concrete. Sunt foarte multe lucruri de imbunatatit la echipa, este nevoie de resurse financiare pentru a putea avea pretentii la performanta sportiva. Nu poti atrage sponsori la echipa daca lumea vine sa-i conteste/ injure, nu poti aduce jucatori profesionisti daca contesti conducerea clubului. Cine are incredere sa mai vina la UTA (in plina campanie de transferuri) in mijlocul unui scandal? Daca la echipa va continua acest scandal, iar în situația în care din cauza acestui scandal, sa presupunem ca se va ajunge la retrogradare, cine isiasuma consecintele acestui scandal si cine va mai fiinteresat  sa preia si sa investeasca in acest club?

 

Noi (Tomoiaga Mihai, Ovidiu Laza) nu am propus si nici nu am discutat (Marius Grada trebuie sa dezmintaacest lucru) DESPRE SCHIMBAREA NUMELUI CLUBULUI sau scoaterea din conducerea / consiliulde administratie a REPREZENTANTILOR SUPORTERILOR care detin palmaresul/culorile clubului si care au sustinut aceasta echipa neconditionat, indiferent de perioadele bune sau mai putin bune pe care aceasta echipa le-a traversat.

 

În opinia noastră, un proiect fiabil azi pentru UTA este un proiect in care finantarea clubului UTA sa fie realizata comunitar, atat de administrația locala, cat si de oamenii de afaceri (sponsori actuali si viitori care ar putea sa se organizeze intr-o asociatie, un eventualBUSINESS CLUB UTA, care sa primeasca locuri in actualul consiliu de administratie al CLUBULUI pe baza criteriului de contributivitate / aport financiar cu care vin in club ), iar bugetul acestui club sa nu depinda exclusiv de un om de afaceri sau de o autoritate politica locala (plecarea celui mai mare sponsor la un moment dat va da posibilitatea unui alt sponsor nou sa vina, sau sa creasca aportul sponsorilorexistenti).

 

In final, noi, Mihai Tomoiaga si Ovidiu Laza, vrem sa precizam ca am sprijinit si ajutat acest CLUB neconditionat, fara sa avem vreun interes personal de preluare/conducere, blocare a unui grup de investitori in preluarea  CLUBULUI UTA. Nu am facut și nu facem politica, nu suntem membri sau afiliati la niciun PARTID POLITIC, nu suntem persoane care sa raspundem comenzilor politice. 

 

Avem afaceri dezvoltate fara contracte cu statul, facutecu persoane si companii private, motiv pentru care rugam in acest sens orice persoana care face referire la numele noastre sau ale firmelor care ne aparțin sa ia referinte despre noi de la partenerii de afaceri sau cei care ne cunosc personal, au lucrat sau colaboreaza cu noi în mod direct.

 

Hai UTA, hai Aradul!

Mihai Tomoiaga

Ovidiu Laza

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite