Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cozi interminabile pe Revoluției; nu s-a deschis niciun supermarket, nu a fost nicio promoție, oamenii au stat la rând... la bănci

Am trăit să o vedem și pe asta: oamenii au ajuns să stea cu zecile de minute la cozi în fața băncilor pentru a-și plăti ratele, facturile sau pentru a face diverse operațiuni. Deși la Revoluție aveam doar 11 ani, ceea ce am văzut astăzi îmi amintește de cozile de pe vremea comunismului, când se stătea cu orele dacă voiai să cumperi produsele de care aveai nevoie. Asta, bineînțeles în cazul în care nu te descurcai altfel.

Cozi interminabile pe Revoluției; nu s-a deschis niciun supermarket, nu a fost nicio promoție, oamenii au stat la rând... la bănci
Comentează 0

Pe Bulevardul Revoluției, în apropierea intersecției cu Strada Unirii funcționează trei bănci, Raiffeisen, BCR și BRD. Astăzi, în prima parte a zilei, la două dintre acestea, Raiffeisen și BRD se formaseră cozi lungi pe trotuar. Ceea ce nu este tocmai în regulă având în vedere pandemia și regulile de distanțare socială. Ziceai că s-a deschis vreun supermarket care are prețuri de dumping sau că e promoție la electrocasnice, cratițe, la zahăr sau la ulei, ca să dăm doar câteva exemple. Dar nu, nici vorbă de așa ceva. Oamenii stăteau la rând să ajungă la casierie, pentru a efectua diverse operațiuni. Și au trebuit să stea cam o oră pentru a li se permite accesul în incinta băncii.

Cum era și normal, din cauza pandemiei, numărul persoanelor care au acces în sediul unui instituții bancare este limitat, însă surpriza cea mare pe care au avut-o clienții Raiffeisen a fost când au văzut că înăuntru funcționa un singur ghișeu din cele două. Asta, în condițiile în care, conform informațiilor noastre, în tot municipiul au mai rămas deschise doar două agenții, cea de pe Revoluției și cea de la Intim. Astfel, nici nu a fost de mirare că spiritele s-au încins, iar o arădeancă mai în vârstă, i-a cerut socoteală unui angajat al băncii care ieșea din când în când pe stradă, să vadă cum stă treaba și să-i invite înăuntru pe cei care nu așteptau la casierie.

Poate nu ar fi rău dacă s-a deschide și alte agenții, pentru a reduce aglomerația și riscul de răspândire al coronavirusului.

 

 

Galerie foto (8)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite