Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coronavirusul a ajuns în municipiu; anunțul a fost făcut de primarul Bibarț (VIDEO) / UPDATE: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

Coronavirusul a ajuns în cele din urmă și în municipiu, după ce până acum la centrele de carantină au fost descoperite mai multe cazuri. Anunțul a fost făcut, astăzi, de primarul Călin Bibarț, pe pagina sa de Facebook. 

Coronavirusul a ajuns în municipiu; anunțul a fost făcut de primarul Bibarț (VIDEO) / UPDATE: Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor
Comentează 2

Update 2 Dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor

„La data de  24.03.2020 la Parchetul de pe lângă Judecătoria Arad s-a înregistrat un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii infracţiunii  de «zădărnicirea combaterii bolilor»,prev.şi ped.de art.352  din C.pen. Procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad au întocmit la data de 24.03.2020 un dosar de urmărire penală, urmare a unor articole publicate in mediul on-line, articole din care rezultă că în perioada 20-23.03.2020 pe Secţia ATI  din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a fost internată o persoană de sex masculin în vârstă de 64 ani, persoană care a decedat la data de 23.03.2020, la data decesului fiind confirmată pozitiv cu noul coronavirus (COVID19).

În cauză a fost dispusă începerea urmăririi penale «in rem» cu privire la săvârşirea infracţiunii de zădărnicirea combaterii bolilor, faptă prev. şi ped. de art.352 NCP.

Urmărirea penală continuă în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi a stabilirii răspunderii penale”, anunță Parchetul de pe lângă Tribunalul Arad.


Update 1 Pacientul a murit

„A fost înregistrat al 6-lea deces al unei persoane infectate cu noul coronavirus (COVID-19). Persoana este un bărbat de 64 de ani, din Arad, care a fost internat din data de 20 martie a.c. în stare gravă la Spitalul Județean Arad, intubat în secția ATI. Bărbatul a decedat în cursul zilei de astăzi și tot în această zi a fost confirmat pozitiv la testul pentru noul coronavirus”, susține Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.


„Avem primul caz în Arad cu coronavirus. Aș vrea să infirmăm zvonurile că ar ar fi mai multe cazuri. Confirmat este unul singur. Evident că în ultimul timp au fost luate mai multe analize, probe, sunt trimise la laborator și vom vedea ce rezultate mai avem. Cred că este încă un moment pentru a reitera ceea cea am spus și zilele trecute, de a sta pe cât posibil mai mult acasă, mai ales persoanele vârstnice. Și această persoană este o persoană în vârstă. A fost transportată la Timișoara, vom vedea care îi va fi starea în final”, susține Bibarț.
De menționat că, potrivit unor informații, înainte de a fi trimis la Timișoara, bolnavul a trecut și pe la Spitalul Județean Arad.

Intrați aici pentru video: https://www.facebook.com/calinbibartarad/videos/870076363434784/

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite