Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Coronavirus. Primul deces in afara Chinei - Numarul mortilor a crescut semnificativ

Coronavirus incepe sa faca victime si in afara Chinei. Autoritatile din Filipine au anuntat primul deces din aceasta cauza: e vorba de un cetatean chinez chiar din orasul Wuhan.

Coronavirus. Primul deces in afara Chinei - Numarul mortilor a crescut semnificativ
Comentează 0

Un cetatean in varsta de 44 de ani a murit in Filipine. El era originar din China, chiar din orasul Wuhan unde a izbucnit focarul de coronavirus. Potrivit surselor din presa straina, barbatul suferea de o forma severa de pneumonie din cauza coronavirusului si a decedat sambata.

Este primul deces din afara Chinei.

Numărul deceselor confirmate provocate de coronavirus în China a trecut la 304 morţi după ce autorităţile din provincia Hubei, focarul epidemiei, au anunţat duminică 45 de decese noi, scrie AFP.

În briefingul cotidian de presă, comisia locală pentru sănătate a mai făcut cunoscut că au fost confirmate 1.921 de cazuri noi în Hubei, provincie din centrul Chinei.

Virusul a apărut probabil în decembrie într-o piaţă agroalimentară din Wuhan, capitala provinciei, unde se vindeau animale sălbatice.

Epidemia s-a răspândit rapid, favorizată de marile migraţii care însoţesc tradiţional sărbătorile de Anul Nou chinezesc. Ulterior, au apărut cazuri în peste 20 de ţări.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite