Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Copil mort, lovit de TIR la Lipova

Copil mort, lovit de TIR la Lipova
Comentează 4

Joi 15 august, în jurul orei 20,00, a avut loc un eveniment rutier grav pe raza localității Lipova. Mai precis, un autotren a accidentat o femeie și un copil care erau angajați în traversarea DN 7 pe trecerea de pietoni.
DN 7 este blocat total. Femeia - 32 de ani, Lipova, este grav rănită iar copilul minor (6 ani), Lipova, a decedat.
Conducătorul autotrenlui, un bărbat de 39, din București.

Iată concluziile Poliției Rutiere, comunicate prin IPJ Arad:

”Astăzi, în jurul orei 19.27, un bărbat de 39 ani, din București, a condus o autoutilitară în cuplu cu semiremorcă pe DN 7, sens de mers Arad-Deva, iar la km. 512+650 m., a surprins și accidentat o femeie de 30 de ani, din Mâsca, și un copil de 6 ani, din Șiria care erau angajați în traversarea DN 7 pe trecerea de pietoni.
Accidentul de circulație s-a soldat cu decesul minorului de 6 ani și rănirea gravă a femeii de 30 ani. Conducătorul autoutilitarei a fost testat cu aparatul etilotest, rezultatul fiind negativ. 
Se continuă cercetările s.a.s.i. de ucidere din culpă și vătămare corporală din culpă”.

Părerea mea, nu numai ca jurnalist ci și conducător auto, care a circulat în seara de 15 august pe Drumul Național 7, mergând și întorcându-mă înapoi la Arad de la accident, este că cercetările ar trebui neaparat extinse și asupra Companiei Naționale de Drumuri, deoarece în locul unde s-a petrecut nenorocirea nu exista o ZEBRĂ, o trecere de pietoni vopsită pe asfaltul șoselei, ci doar indicatoarele rutiere de la marginea drumului semnalau că acolo se află o trecere de pietoni. De asemenea, după ce s-a turnat stratul gros de asfalt, nu s-au pus borduri pe marginea șoselei, astfel că diferența de nivel de la suprafața drumului și până la sol este de aproximativ o palmă, fapt care, vă spun cu precizie matematică, va produce cât de curând noi accidente, exact așa cum s-a întâmplat în urmă cu câțiva ani, când a fost reabilitat segmentul Arad - Pecica din DN 7 și datorită faptului că s-a întârziat și atunci cu punerea bordurilor, s-au produs trei acciodente mortale într-o singură săptămână. Și încă ceva, să lași un DRUM NAȚIONAL, după ce ai turnat asfaltul, fără a-i marca axa ce desparte sensurile de mers cu vopsea albă și marginile șoselei cu vopsea și borne fosforescente, mi se pare complet iresponsabil. O iresponsabilitate ce se va repeta mereu și va costa  alte și alte vieți omenești, atâta vreme cât nimeni nu va fi pedepsit.

 

Vasile de Zărand

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite