Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Anchetă epidemiologică. Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru, închise după ce un copil de 4 ani, suspect de meningită, a murit

Este în alertă în Gorj după moartea băiatului de 4 ani, suspect de meningită. Alţi doi copii au fost internaţi, joi, la Spitalul municipal Motru, cu simptome asemănătoare, iar autorităţile locale au decis ca două grădiniţe şi un club al elevilor din oraş să fie închise pentru dezinfecţie. Direcţia de Sănătate Publică din Gorj a declanşat, joi, o anchetă epidemiologică, iar Poliţia cercetează cazul.

Anchetă epidemiologică. Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru, închise după ce un copil de 4 ani, suspect de meningită, a murit
Comentează 0

Două grădiniţe şi clubul elevilor din Motru au fost închise după moartea copilului suspect de meningită.

Gigel Jianu, primarul municipiului Motru, a declarat că deşi nu a fost confirmat încă diagnosticul în cazul băieţelului mort, ca măsură preventivă se vor închide, vineri, două grădiniţe şi un club al elevilor, pentru dezinfecţie.

"Deocamdată nu a fost confirmat diagnosticul în cazul băiatului care a murit. S-au anunţat încă două cazuri de copii cu simptome. Aşteptăm rezultatul. Preventiv am luat măsuri de desinfecţie la Grădiniţa 1, la Grădiniţa 7 şi la clubul elevilor, pentru că cei doi copii mai frecventau şi clubul elevilor. Am luat o măsură preventivă. Vineri vor fi închise. Părinţii trebuie să facă un control copiilor la medicul de familie. La şcoli nu sunt probleme", a spus Jianu.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Gorj a întocmit, joi, un dosar penal pentru moarte suspectă, după decesul copilului, fiind solicitate explicaţii de la Spitalul Motru privind situaţia pacientului.

"Este suspect de meningită. Nu prezenta urme de violenţă. Joi dimineaţa, poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Motru au fost sesizaţi de un reprezentat al spitalului cu privire la faptul că, la unitatea de primiri urgenţe, a fost adus, de către părinţi, un copil de patru ani, care prezenta pete violacee pe corp. La scurt timp, copilul a intrat în stop cardio-respirator şi nu a mai putut fi salvat. A fost transportat la SML pentru necropsie şi stabilirea cauzelor decesului", a declarat, corespondentului Mediafax, Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al IPJ Gorj.

Poliţia aşteaptă şi raportul medico-legal în urma necropsiei care este efectuată de Serviciul de Medicină Legală Gorj.

Managerul Spitalului municipal Motru, Alin Efrim, a declarat că băiatul a fost adus la Urgenţe în noaptea de miercuri spre joi, cu febră şi insuficienţă respiratorie severă.

"Copilul avea febră, dureri de cap, pete pe corp, insuficienţă respiratorie severă. A intrat în stop cardio-respirator. S-au făcut manevre de resuscitare şi nu s-a reuşit resuscitarea. Este suspiciunea noastră, de meningită, ţinând cont de simptome şi de evoluţia rapidă a cazului. Au fost prezenţi doi medici de medicină de urgenţă, medic pediatru. A venit în stare gravă. A fost o evoluţie rapidă. Nici părinţii nu au ştiut, a avut simptome de seară, la noi a venit la trei noaptea. Am luat măsurile să prevenim şi prevenirea altor cazuri. Am anunţat DSP-ul care să facă verificări la grădiniţă, în oraş să facă o anchetă epidemiologică", a precizat Alin Efrim, potrivit Mediafax.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite