Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Copil de doi ani din Pecica, în stare gravă în spital, după ce ar fi fost bătut în familie

Un copil de doi ani a fost luat de autorități în plasament în regim de urgență, după ce a fost dus la spital cu multiple leziuni pe corp și pe cap, medicii suspectând că a fost victima unei agresiuni în familie, iar părinții l-ar fi neglijat, pentru că este subnutrit.

Copil de doi ani din Pecica, în stare gravă în spital, după ce ar fi fost bătut în familie
Comentează 0

Reprezentanții Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Arad au declarat, marți, că are loc o anchetă în cazul unui băiețel de doi ani, din orașul Pecica, care a fost dus la spital cu răni pe tot corpul. Băiețelul este în grija medicilor de la Spitalul Clinic Județean de Urgență Arad, iar imediat ce externarea va fi posibilă, va fi preluat de asistenții Direcției pentru a fi dus într-un centru de îngrijire.

”În acest moment are o anchetă, sub suspiciunea de neglijare prin nesupraveghere a copilului”, a spus Erika Stark.

Totuși, medicii în grija cărora se află copilul cred că este vorba de mai mult decât neglijare, pentru că rănile de pe corp indică o agresiune fizică.

Astfel, dr. Henry Osakwe a declarat, pentru News.ro, că a fost aunțată Poliția în acest caz, pentru a se stabili dacă băiețelul a fost bătut.

„Acest copil a ajuns la mine în stare destul de gravă. Mama susține că a căzut şi s-a lovit, dar are hematoame craniene, epicraniene multiple, parietal, temporal occipital, nişte echimoze corporale extinse”, a spus medicul.

Conform sursei citate, pentru ca unele vânătăi să se poată vindeca, s-a apelat la drenaje.

”Băiețelul este subnutrit și avea o igienă corporală precară”, a adăugat medicul arădean.

Personalul spitalului a constatat că mama copilului nici nu s-a interesat de soarta acestuia, plecând imediat ce l-a lăsat în grija medicilor.

Cazul este cercetat atât de Poliție cât și de asistenții sociali ai Primăriei Pecica.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite