Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Controale la toate maternităţile din ţară, de la 1 ianuarie. Anunţul ministrului Sănătăţii

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, a declarat, la Realitatea TV, că extinde controalele la toate maternităţile din ţară din 1 ianuarie 2019, după cazul cadrelor medicale de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti care au fost depistate cu stafilococ auriu.

Controale la toate maternităţile din ţară, de la 1 ianuarie. Anunţul ministrului Sănătăţii
Comentează 0

"Am dispus, după 1 ianuarie, controale la maternităţile din toată ţara. Până la 1 ianuarie, au fost controale la maternităţile din Bucureşti. Vome extinde controalele la toate maternităţile, dar, insist: respectarea regulilor este cea care salvează", a declarat, la Realitatea TV, ministrul Sănătăţii.

Şapte asistente medicale şi infirmiere de la Spitalul de Obstetrică-Ginecologie Ploieşti au fost depistate pozitiv la analizele pentru stafilococul auriu, controlul fiind făcut din ordin de ministru.

Spitalul de Obstretică-Ginecologie Ploieşti se află în subordinea Consilul Judeţean Prahova, preşedintele instituţiei, Bogdan Toader, a declarând, pentru Mediafax, că, în urma unui control venit prin ordin de ministru, s-au recoltat probe din cadrul unităţii sanitare şi de la personal pentru depistarea stafilococului auriu.

În urma analizelor, şapte asistente medicale şi infirmiere au fost descoperite cu stafilococ auriu.

“Aceste şapte asistente şi infirmiere descoperite cu stafilococul auriu vor sta acasă. Toată lumea îl are în corp, la unii este activ, la alţii nu. În spital nu au fost găsite probleme. A fost tot spitalul verificat, s-au luat probe de la pat, noptiere, dotări medicale, pereţi. Nu a fost descoperit nimic”, a declarat Toader.

Sursa

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite