Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Contrabandă la Munar: polițiștii au descoperit aproape 30.000 de pachete de țigări, arme și muniție


Polițiștii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice, împreună cu cei ai Secției 1 Rurală, Serviciul Criminalistic și luptători ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale au desfășurat, în seara zilei de ieri, două percheziții domiciliare. În urma activităților au fost indisponibilizate peste  590.000 de țigarete de contrabandă, arme și muniție.

Contrabandă la Munar: polițiștii au descoperit aproape 30.000 de pachete de țigări, arme și muniție
Comentează 3

Astfel, polițiștii, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Arad, au desfășurat două percheziții pe raza localității Munar (comuna Secusigiu), la imobilele unui bărbat de 37 de ani, din Secusigiu.

În curtea unuia dintre imobile a fost depistat un camion în al cărui compartiment de marfă se găseau 27.500 de pachete de țigarete, iar în imobil alte 2.000 de pachete de țigarete netimbrate de diferite mărci, susceptibile a proveni din contrabandă.

În al doilea imobil au fost găsite 18 pachete de țigarete netimbrate de diferite mărci,  precum și un pistol cu gaz și bilă de cauciuc, patru cartușe de vânătoare calibrul 12, 32 cartușe cu bilă, un cartuș glonț calibrul 357 și șapte articole pirotehnice.

„Întreaga cantitate de 590.360 de țigarete, autoutilitara, armele și muniția au fost indisponibilizate în vederea continuării cercetărilor, în cauză fiind întocmit un dosar de cercetare penală sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată. Facem precizarea că punerea în mişcare a acţiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, activitate care nu poate, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, se arată într-un comunicat de presă al Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite