Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consultare între CJA şi reprezentanţii primăriilor pe tema strategiilor de dezvoltare

Consiliul Județean Arad a demarat procesul de elaborare a Strategiei de Dezvoltare a Județului Arad pentru perioada 2021- 2027 și a strategiilor sectoriale pentru cultură și eficiență energetică. Astăzi, la sediul instituției, a avut loc o primă întâlnire cu reprezentanți ai administrațiilor locale.

Consultare între CJA şi reprezentanţii primăriilor pe tema strategiilor de dezvoltare
Comentează 0

„Am consultat astăzi o parte dintre primarii din județ cu privire la cele trei strategii de dezvoltare la care a început să lucreze Consiliul Județean. A fost o primă întâlnire cu consultanții și cu echipa de experți care elaborează strategia de dezvoltare durabilă, strategia energetică și strategia culturală a județului Arad. Este încă un proiect finanțat din fonduri europene, câștigat de Consiliul Judeţean Arad, pentru că ne dorim dezvoltare, continuitate și coerență în actul administrativ”, a declarat Iustin Cionca, președintele CJ Arad.

Motorul dezvoltării

La rândul său, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Răzvan Cadar, a subliniat că instituția pe care o reprezintă trebuie să fie motorul dezvoltării județului, partenerul logistic și financiar al administrațiilor locale și un sprijin real pentru mediul economic. „În perioada următoare vom stabili priorități la nivelul județean și trasarea unor direcții de dezvoltare care să permită accesarea fondurilor cu finanțare nerambursabilă, și putem menționa aici fondurile europene sau guvernamentale. Ne dorim instrumente de lucru sustenabile și utile atât administrației județene cât și locale! Consiliul Județean trebuie să fie motorul dezvoltării județului, partenerul logistic și financiar al administrațiilor locale și un sprijin real pentru mediul economic”, a declarat Răzvan Cadar.

„La nivelul administrației locale, accesarea de fonduri europene este condiționată de includerea proiectelor respective în strategia județeană de dezvoltare generală sau sectorială, de aceea documentele acestea sunt cu atât mai importante. Ne-am consulat cu primarii din județul Arad și am stabilit modul în care se va lucra în continuare, în perioada ce urmează, pentru colectarea datelor și prelucrarea lor”, a declarat Ionel Bulbuc, vicepreședintele CJA.

Valoarea totală a proiectului prin care se vor elabora aceste documente este de 466.480,00 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Arad este de 2%.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite