Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Trei strategii de dezvoltare pentru judeţul Arad

La Consiliul Judeţean Arad au fost semnate astăzi documentele pentru realizarea a trei strategii de dezvoltare. Este vorba despre o strategie generală şi două sectoriale. Anunţul a fost făcut pe Facebook de Iustin Cionca, preşedintele CJA.

Trei strategii de dezvoltare pentru judeţul Arad
Comentează 0

„Ca președinte al Consiliului Județean, am considerat foarte important să avem un fir logic în tot ceea ce facem, să nu lăsăm nimic la voia întâmplării.

De aceea, astăzi, vă anunț că facem încă un pas pentru completarea Proiectului pentru Arad, semnând executarea unei strategii de dezvoltare generală și a două strategii de dezvoltare sectorială pe care le consider foarte importante în economia următorilor ani.

Sunt strategii pe termen scurt, care să ne ajute să depășim momentele dificile determinate de pandemia Covid-19 în județul Arad.

Este vorba despre elaborarea Strategiei de dezvoltare a Județului Arad pentru perioada 2021-2027 și elaborarea a două strategii sectoriale (Cultură, Eficiență energetică) pentru perioada aceeași perioadă.

Realizarea strategiilor este finanțată din fonduri europene. Valoarea totală a proiectului este de 466.480,00 lei, iar contribuția proprie a Consiliului Județean Arad este de 2%”, a scris Iustin Cionca pe Facebook.

De menţionat că și accesarea de fonduri europene este condiționată de includerea proiectelor în strategia județeană de dezvoltare generală sau sectorială.

Mai trebuie spus că având în vedere volumul foarte mare de lucru, strategiile vor fi realizate de o asociere de firme.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite