Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean pregătește documentația pentru modernizarea drumurilor din nordul județului

Consiliul Județean pregătește documentația pentru modernizarea drumurilor din nordul județului
Comentează 0

Continuă proiectele privind modernizarea drumurilor județene, o strategie asumată și aplicată la începutul mandatului, prin care în ultimii patru ani s-au modernizat circa 350 de kilometri de drumuri, la care se adaugă alți 100 de kilometri de covoare asfaltice.

În completarea acestei strategii, consilierii județeni au aprobat astăzi, în ședință extraordinară, promovarea proiectului „Modernizare rețea rutieră în zona de nord a Județului Arad”. Acest document este necesar pentru a accesa fonduri prin Programul Operațional Asistență Tehnică (POAT), pentru elaborarea documentațiilor tehnico-economice și a altor documentații necesare pregătirii și implementării unor proiecte de infrastructură, finanțabile din fonduri europene.

„Dorim să continuăm dezvoltarea și modernizarea rețelei rutiere județene. Există zone cu potenţial economic care datorită infrastructurii degradate rămân izolate şi nu pot fi dezvoltate sau promovate. Zona de nord a județului are nevoie de investiții în modernizarea drumurilor județene, pentru a asigura dezvoltarea economică și socială a unor localități precum Mișca, Apateu, Berechiu, Cermei, Șicula, Șepreuș, Beliu, întrucât locuitorii acestora au acces cu greu la orașele mai mari din județ”, a afirmat Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite