Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consiliul Județean depune proiecte de peste un miliard de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a anunțat astăzi că și județul nostru va fi printre beneficiarii Programului Național de Redresare și Reziliență, prezentat joi seara de premierul Ludovic Orban și președintele Klaus Iohannis.
 

Iustin Cionca a precizat că județul Arad este cuprins în mod explicit în Programul Național cu modernizarea căii ferate Arad-Timișoara-Caransebeș și la extinderea-modernizarea liniei electrice Timișoara-Săcălaz-Arad (67,3 km), care include și retehnologizarea stației Arad.

Consiliul Județean depune proiecte de peste un miliard de euro prin Programul Național de Redresare și Reziliență
Comentează 0

De asemenea, președintele Consiliului Județean Arad a declarat că instituția pe care o conduce își propune să acceseze fonduri prin acest Program pentru continuarea investițiilor în sănătatea publică. Astfel, sunt vizate investițiile pentru Spitalul de Oncologie și Secția de Cardiologie a Spitalului Județean.

La Oncologie, Consiliul Județean va solicita finanțare pentru achiziția a două linii moderne de Radioterapie.

La Cardiologie se are în vedere extinderea și dotarea cu aparatură modernă a secției, care va reprezenta o continuare a investițiilor începute aici cu doi ani în urmă. 

Nu în ultimul rând, pentru a crește șansa începerii cât mai rapide a lucrărilor de realizare a Complexului Matern-Pediatrie la Arad, care va îngloba toate secțiile de matern, neonatologie, obstetrică-ginecologie și pediatrie sub același acoperiș, Consiliul Județean Arad va depune un proiect pe Programul Național de Redresare și Reziliență. Această investiție a fost depusă spre finanțare și la Compania Națională de Investiții, având în vedere că valoarea sa estimată depășește 40 de milioane de euro. Ea este cuprinsă pe lista sinteză a CNI, dar Consiliul Județean încearcă să acceseze și alte surse de finanțare.

Consiliul Județean Arad a solicitat ca toate clădirile aparținând Consiliului să fie eficientizate energetic. Se au în vedere investiții și în punerea în valoare a patrimoniului natural de la Ghioroc, Tauț, Șoimoș și Căsoaia, inclusiv modernizarea liniei de tramvai pentru Săgeata Verde.

„Un pas imens în dezvoltare”

Valoarea tuturor acestor lucrări depășește un miliard de euro în județul Arad, cu ponderea cea mai mare la investițiile în calea ferată și extinderea-modernizarea rețelei de energie electrică.

Referindu-se la oportunitățile acestui Program, Iustin Cionca a declarat: „Noi depunem aceste proiecte și sperăm să fie finanțate cât mai multe dintre ele! România are șansa istorică de a fructifica un pas imens în dezvoltare, folosind cu inteligență fondurile UE. Guvernul PNL este garanția că România va valorifica pe deplin această oportunitate! În cel mult șapte ani vom produce salt de bunăstare, investind masiv în infrastructură, în dezvoltarea afacerilor și pentru a genera locuri de muncă bine plătite. Guvernul PNL, în parteneriat cu președintele Klaus Iohannis, cel care a condus negocierile pentru obținerea de 80 de miliarde de euro în favoarea României, va pune la treabă fiecare euro pentru a obține prosperitatea la care aspiră fiecare român. Avem exemplul anului de guvernare care s-a scurs, în care Guvernul PNL, în vreme de criză, a reușit să aducă fonduri europene în România cât n-a reușit niciun alt guvern în perioadă de creștere economică.”

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite