Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Consilierii locali au respins nota ”de trecere” obținută de directorul Filarmonicii. Falcă îi cere din nou DEMISIA

Nota obținută de către managerul Filarmonicii de Stat, Alin Văcean, la evaluarea activității din 2014, nu este recunoscută de către consilierii locali. Aceștia au respins, astăzi, în ședința ordinară, proiectul ”privind aprobarea rezultatului final al evaluării anuale a managementului la Filarmonica de Stat Arad”.

Consilierii locali au respins nota ”de trecere” obținută de directorul Filarmonicii. Falcă îi cere din nou DEMISIA
Comentează 1

Practic, proiectul prin care ar fi fost aprobată nota ”de trecere” 7,46 primită de Văcean nu a obținut niciun vot favorabil: 12 consilieri au votat împotriva acestui rezultat, iar patru s-au abținut, la vot fiind prezenți 16 aleși.

De altfel, există un conflict între lege și contractul de management semnat cu Văcean, privind nota ”de trecere”. În timp ce legea spune că e suficient să obțină 7 la evaluare, contractul cu municipalitatea prevede minimum nota 8.

Viceprimarul Levente Bognar a intervenit, înainte de vot, spunând că ”evaluarea nu reflectă realitatea de la Filarmonica de Stat” și propunând ”declanșarea procedurii de reevaluare”. Viceprimarul a adăugat că reprezentantul Consiliului Local ”a avut o părere împotriva rezultatului evaluării”, părere care a fost împărtășită și de către membrii Comisiei de specialitate.

Primarul Gheorghe Falcă a intervenit, de asemenea, arătând din nou că așteaptă demisia lui Văcean.

”Mai transmit încă o dată: domnul director nu își are locul în instituția respectivă (...) Managerul trebuie să înțeleagă să se retragă”, a spus Falcă. Edilul consideră însă că ”dezastrul de la Filarmonică” a fost provocat și de către liderii sindicali, nu doar de către management.

Juriștii Primăriei urmează să găsească o soluție după rezultatul de azi al votului. Astfel, fie Văcean va fi demis, fie va avea loc o nouă analiză a activității sale. Asta dacă nu își va prezenta demisia.

Evaluarea managerului
După ce Văcean și-a depus raportul de activitate pentru anul 2014, a fost analizat de către Comisia de evaluare, numită prin hotărâre a Consiliului Local, iar secretariatul comisiei a întocmit referate de analiză atât din punct de vedere al proiectelor culturale, cât şi din cel financiar, juridic şi al resurselor umane. 

În 29 iunie 2015, a avut loc analiza raportului de activitate, iar în 1 iulie a avut loc susținerea raportului de activitate de către Văcean. În urma evaluării, s-au acordat note pentru etapa I (analiza raportului de activitate) şi etapa a II-a (susţinerea raportului de activitate), iar Comisia de evaluare a recomandat continuarea contractului de management nr. 62.546/2014, rezultatul final al evaluării anuale fiind 7,46.
CITEȘTE ȘI: Falcă, ATAC la Văcean, care a rămas pe funcție: ”Nu te mai dorește nimeni! Înțelege!”
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite