Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conducerea CJA a participat la ceremoniile militare organizate de Ziua Armatei (FOTO)

Conducerea Consiliului Județean Arad a participat astăzi la evenimentele prilejuite de sărbătorirea Zilei Armatei Române.

Președintele Iustin Cionca a depus o coroană de flori la Monumentul Eroilor, de la Păuliș, iar vicepreședinții Răzvan Cadar și Ionel Bulbuc au depus coroane de flori la Ineu, respectiv Arad.

Conducerea CJA a participat la ceremoniile militare organizate de Ziua Armatei (FOTO)
Comentează 1

Ziua Armatei Române este sărbătorită anual în data de 25 octombrie, în amintirea eliberării Transilvaniei de Nord de sub ocupaţia hortisto-fascistă, în toamna anului 1944. Lupte grele s-au dus și în județul Arad, între 6 septembrie-5 octombrie 1944.

După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să rămână angajată în conflictul armat și să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele sovietice.

„Am depus coroane de flori în memoria celor care au luptat pentru România și și-au pierdut viața eroic. Dar gândul nostru bun se îndreaptă și către răniți, către familiile lor, către urmașii celor decedați. Am transmis astăzi respectul nostru reprezentanților Armatei Române, o instituție de încredere și nu doar de forță a societății noastre”, a declarat președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca.

Galerie foto (16)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite