Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Concerte de orgă și expoziție cu ocazia  pelerinajului german de la mănăstirea ”Sfânta Maria Radna”  

Concerte de orgă și expoziție cu ocazia  pelerinajului german de la mănăstirea ”Sfânta Maria Radna”   
Comentează 0

O serie de patru concerte vor fi susținute în aceste zile de către fanfara Original Donauschwäbische Blaskapelle din Reutlingen, Germania. Evenimentul debutează în această seară la ora 18 cu un concert susținut la Zăbrani, apoi vor urma două concerte în jud. Timiș (în comuna Biled și în orașul Timișoara).

Al patrulea concert se va susține miercuri 2 august la Lipova când va avea loc și pelerinajul german la mănăstirea romano-catolică  Sfânta Maria Radna din Lipova. Biserica, ridicată la rang de Basilica Minor de către Papa Ioan Paul al II-lea în 1992 este considerată cel mai important loc de pelerinaj al catolicilor din vestul României.

Cu această ocazie la ora 11,00 va avea loc mai întâi o liturghie solemnă celebrată de episcopul Martin Roos. La orgă va cânta Franz Metz împreună cu fanfara Original Donauschwäbische Blaskapelle din Reutlingen, Germania.

La ora 12.30 va avea loc vernisajul expozitiei „ORGA DIN BANAT ȘI CONSTRUCTORII EI” ce va putea fi vizitată zilnic  în perioada 2-30 august 2017 în complexul mănăstirii Maria Radna.

La ora 16,00 va avea loc concertul de orgă susținut de Franz Metz și de solistul vocal Wilfried Michl din München, Germania,  cu un program alcătuit din lucrări de Franz Liszt.  Orga din Maria Radna a fost construită în 1905 de Carl Leopold Wegenstein din Timișoara după o celebră schiță semnată de parizianul Aristide Cavaillé-Coll. Primul concert oficial de orgă la biserica Maria Radna a avut loc în 1984 și a fost susținut tot de Franz Metz.

Galerie foto (2)


Scrie un comentariu

trimite