Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CONCERTE DE COLINDE, PROFUNDE MOMENTE de ÎNĂLȚARE SPIRITUALĂ

Ediția a XXXII-a din acest an, a Concertului de colinde, susținut de CORUL BĂRBĂTESC  „Atanasie Lipovan” al Facultății de Teologie Ortodoxă „Ilarion V. Felea”, una din cele mai prestigioase facultăți teologice din România, precum și CORALA PREOȚILOR din Eparhia Aradului și GRUPUL VOCAL „Procord” al Catedralei Vechi din Arad, instruite și dirijate, cu competență și dăruire, de către pr. lector univ. dr. TIBERIU ARDELEAN, s-au desfășurat în contextul Anului comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești (psalți), în Patriarhia Română, dar și al Anului cultural Ciprian Porumbescu (1853-1883) și Dimitrie Cantemir (1673-1723).

CONCERTE DE COLINDE, PROFUNDE MOMENTE de ÎNĂLȚARE SPIRITUALĂ
Comentează 0

Precizăm că REPERTORIUL Concertelor a cuprins colinde tradiționale în notația și prelucrarea unor compozitori consacrați: Trifon Lugojan, Alexandru Podeoleanu, Gheorghe Danga, Dumitru Georgescu-Kiriac, Gheorghe Cucu, George Dima, Francisc Hubic, Teofil Costea, Ioan D. Chirescu, Emil Monția.  Aceste CONCERTE DE COLINDE relevă nu numai frumoase tradiții, instituite în Eparhia Aradului, ci constituie prilejuri de profundă înălțare sufletească, apreciate, în mod deosebit, de comunitatea arădeană. CONCERTELE DE COLINDE premerg Marele Praznic al Crăciunului, fiind mult așteptate întregul an, constituind, totodată, mărturii vii ale prezenței Bisericii în comunitate. 

Concertele de colinde au fost onorate de prezența părintelui Arhiepiscop, dr.TIMOTEI SEVICIU și a părintelui episcop vicar, conf. univ. dr. EMILIAN CRIȘANUL, precum și de dl IUSTIN CIONCA, președinte al Consiliului Județean Arad. 

Ca întotdeauna, ÎPS dr. TIMOTEI SEVICIU, Arhiepiscopul Aradului, a rostit un emoționant Cuvânt de Binecuvântare, felicitând pe cei care au contribuit la realizarea acestor Concerte. De asemenea, părintele Arhiepiscop a transmis tuturor celor prezenți, distinse urări, cu prilejul Sfintei  Sărbători a Nașterii Mântuitorului.

Apreciem prezentările consistente, în plan misionar și pastoral-doctrinar, cu privire la semnificațiile Crăciunului pentru creștinii de azi și de totdeauna, realizate de pr. conf. univ. dr. VASILE POP, la Concertul de excepție susținut de CORALA PREOȚILOR DIN EPARHIA ARADULUI și de protos. lector univ.dr. NICOLAE M.TANG, la Concertul excepțional al FACULTĂȚII DE TEOLOGIE ORTODOXĂ „ILARION V. FELEA”.  

În concluzie, aceste CONCERTE DE COLINDE, cu o puternică încărcătură duhovnicească, au constituit un preambul pentru marea SĂRBĂTOARE A CREȘTINĂTĂȚII, deschizându-ne „mintea și sufletul”, spre a-L primi, pe HRISTOS,  „Mesia, chip luminos”, născut în Betleem, Fiul lui DUMNEZEU, trimis pe pământ, să aducă speranța și certitudinea salvării, prin mântuire, a umanității.

Lizica Mihuț

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite