Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comunism, democrație, civism și Centralizare, descentralizare, regionalizare. Este posibil un alt model de dezvoltare în România contemporană?

În zilele de 7 și 8 septembrie 2023, la orele 11, se vor desfășura în Sala Marii Uniri (Bulevardul Revoluției, nr. 81) conferințele Comunism, democrație, civism și Centralizare, descentralizare, regionalizare. Este posibil un alt model de dezvoltare în România contemporană?

Evenimentul este organizat de Asociația „Arad – trecut, prezent și viitor”, în parteneriat cu Centrul Cultural Județean Arad, Consiliul Județean Arad, Complexul Muzeal Arad și filiala Arad a Societății de Științe Istorice din România.

 Comunism, democrație, civism și Centralizare, descentralizare, regionalizare. Este posibil un alt model de dezvoltare în România contemporană?
Comentează 0

Vor lua cuvântul Dorin Dobrincu, cercetător științific la Institutul de Istorie „A.D. Xenopol” din Iași al Academiei Române, doctor în istorie, fost director al Arhivelor Naționale ale României, Alexandru Cohal, cercetător științific la Institutul de Filologie Română „Alexandru Philippide" din Iaşi al Academiei Române, doctor în lingvistică, licențiat în sociologie și George Țurcănașu, lector universitar la Facultatea de Geografie şi Geologie a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, doctor în geografie.

Moderator: prof. dr. Sebastian-Dragoș Bunghez, vicepreședinte al filialei Arad a Societății de Științe Istorice din România.

Acest proiect urmărește punerea față în față a cetățenilor cu formatori de opinii. Se are în vedere cunoașterea trecutului, pentru că numai astfel putem înțelege mai bine prezentul și problemele actuale.

Foto: Arhiva

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite