Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Investiţii şi realizări în Vladimirescu. O comună în continuă dezvoltare, condusă eficient de un primar ce a sfinţit locul

La Vladimirescu realizările se văd la fiecare pas. Motive de mândrie pentru edilul Ioan Crişan, care trage linie peste ce s-a realizat în comună sub oblăduirea dânsului.

Investiţii şi realizări în Vladimirescu. O comună în continuă dezvoltare, condusă eficient de un primar ce a sfinţit locul
Comentează 2

„Am încheiat 2015 cam de nota 8, dacă ar fi să ne dăm o notă. Oricum a fost un an mai bun ca 2014, realizând cam tot ce ne-am propus”

„Bugetul pentru anul în curs va fi la 208 miliarde de lei vechi. Am prevăzut ca din buget peste 90 de miliarde, circa 42%, să fie investiţi. Cum de anul trecut ne-au rămas peste 40 de miliarde rezervă am început investiţii pe 2 străzi lungi de câte 1 km fiecare care vor face legătura cu DN 7, prin Cartierul Via Carmina şi încă 2 cartiere, urmând a lega partea dinspre Mureş a comunei şi 2 cartiere noi, reducând astfel circulaţia din comună. Acest teren fiind introdus nou în intravilan trebuie să facem infrastructura pentru acest teren. Accesul spre partea de Mureş să se facă prin Via Carmina, astfel degajând traficul din localitate. Au fost drumuri de IAS şi costă aproximativ 20 de miliarde de lei vechi, pentru că trebuie făcută infrastructura”.

„Vom schimba iluminatul public pe leduri în toate cele 4 localităţi, dar în 2 etape. Mai avem investiţii privind extinderea reţelei de gaz şi canalizare în cartierul nou, cartierul Florilor, acolo unde sumele se ridică la 5 miliarde lei vechi. Pentru pietoni am dat comandă pentru un proiect în cartierul Glogovăţ pentru a construi trotuare. Am alocat pentru acest proiect 6 miliarde de lei vechi, lucrarea urmând a demara în primăvară”.

„Cea mai mare realizare a anului 2015 ar fi pista de biciclete, cu care am ajuns până la Cicir, pe o distanţă de 9 km. La fel, am realizat încă o pistă cu lungime de 1,8 km spre pădure. Toate aceste investiţii au fost realizate din bugetul primăriei, iar cea din pădure cu fonduri U.E. Practic ne-am descurcat pe plan local, fără a cere bani de la Guvern”.

„Am reparat şi asfaltat un număr de 5 străzi cu lungime de 3 km, făcându-le o reparaţie capitală. Fiind lucrare mai mare, am finalizat reţeaua de gaz în cartierul Glogovăţ, rămânând încă în lucru  cartierul Florilor şi câteva străzi din Mândruloc, în rest peste tot există gaz şi apă trasă. Am finalizat şi canalizarea în cartierul Florilor, mai puţin două străzi care sunt prevăzute a fi finalizate în acest an. La Horia, în cartierul nou, am construit un trotuar, cu acces din cartier în vatra satului vechi, pentru a nu se isca accidente la ieşirea în drumul principal.”.

„De la 1 martie la Vladimirescu va apărea o secţie SMURD avînd un  sediu, iar serviciul este permanent tură 24 de ore din 24, având în dotare o maşină de salvare şi una de pompieri. La nivelul serviciilor directe pentru populaţie, pensionarii cu pensie sub 500 de lei vor beneficia gratuit de 2 transporturi pe lună spre municipiu, indiferent de satul din care provin. La familiile cu posibilităţi modeste, cu copii la grădiniţă alocăm 50 de lei pe lună de copil și aceeaşi sumă o alocăm şi copiilor cu posibilităţi modeste, dar cu rezultate foarte bune la şcoală. Avem 48 de copii la grădiniţă şi 20 de copii  cu burse şcolare. De asemenea, am alocat bani pentru gaz acoperind integral căldura în biserici, indiferent de confesiunile religioase”.

„Avem proiecte cu o valoare de aproximativ 3 milioane de euro din fonduri UE, fiind în faza de licitaţie pentru încă un milion de euro. Lucrările pe străzile din cartierul Glogovăţ şi Horia costă aproximativ 800.000 de euro. Vom lucra la un after-school în cartierul Glogovăţ, unde sunt mulţi copii, plus dotări la căminele culturale, cu sunet şi o scneă în aer liber, pentru evenimente de acest gen, dar vom schimba şi tot mobilierul din interior. La pădure mai avem de asfaltat în 1 km, şi vom avea asfalt în totalitate până la Mureş”.

„Nu trebuie să omit nici faptul că avem sportivi în comună care efectuează un stagiul centralizat la Moneasa, Costurile pe perioada celor 7 zile de cantonament sunt suportate din bugetul local”.

„Am achiziţionat costume populare în valoare de 30.000 de euro, neceare pentru spectacolele la care se participă în mod frecvent. Doamnele din comună să reţină că în data de 4 martie are loc un spectacol la Casa de Cultură din Vladinirescu în cinstea femeii. Vor urca pe scenă interpretul Lucian Drăgan, dansatorii şi soliştii de la Florile Mureşului. După spectacol toate femeile sunt invitate în sala de evenimente la o prăjitură pentru a socializa. Tot la capitolul cultură am reabilitat clădirea Căminului Cultural Horia, aplicând tratament pentru eliminarea igrasiei, plus o instalaţie de gaz pe termotecă, urmând ca alte dotări să le facem pe fonduri UE”, a spus primarul Comunei Vladimirescu, Ioan Crişan.

dfghjkkhg

Galerie foto (70)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite